Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναυλία του Μουσικού Σώματος της ΦΕΚ και εκδηλώσεις με τον Γεράσιμο Τσαγκαράκη

ΦΕΚ
27 Nov 2019 / 11:38

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 8.00 μ.μ. το Μουσικό Σώμα (Μπάντα) της

 Φ.Ε.Κ. θα πραγματοποιήσει συναυλία στο Δημοτικό θέατρο Κέρκυρας με σολίστ τον διακεκριμένο μας μουσικό Γεράσιμο Τσαγκαράκη (κρουστά) και μουσική διεύθυνση του αρχιμουσικού Σπύρου Προσωπάρη.
Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία, όπως την εισαγωγή από την οπερέτα «Η ωραία Ελένη» του Jacques Offenbach, τη συμφωνική φανφάρα «Αλκίνοος, βασιλεύς των Φαιάκων» του Σπύρου Προσωπάρη και το εμβατήριο «Ωρίωνας» του Jan Van de Roost. Επίσης, θα παρουσιαστεί το καθόλα απαιτητικό έργο «Προμηθέας» του Sean Beeson, στην εκδοχή του για 4 ταμπούρα και ορχήστρα πνευστών, με σολίστ τον δεξιοτέχνη Γεράσιμο Τσαγκαράκη, ενώ η συναυλία θα ολοκληρωθεί με την ¨Οδύσσεια¨, συμφωνία σε 4 μέρη του Robert W. Smith. Η γενική είσοδος στη συναυλία είναι 5€.
Τέλος θα πραγματοποιηθούν ακόμα και οι εξής εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φ.Ε.Κ.:
α. Παρουσίαση του βιβλίου του Γεράσιμου Τσαγκαράκη «Λεξικό μουσικών όρων για κρουστά» την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου και ώρα 8.30 μ. μ. και
β. Σεμινάριο - Διάλεξη για τα κρουστά όργανα με τον Γεράσιμο Τσαγκαράκη, την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου από τις 5.00 μ. μ. έως τις 8.00 μ. μ.
Και οι δύο εκδηλώσεις είναι ανοικτές για το κοινό