Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστολή Γκίκα σε Βρούτση & Βορίδη για την καθυστέρηση ένταξης στα Μητρώα Αγροτών

Γκίκας Στέφανος
26 Nov 2019 / 12:56

Ο Βουλευτής Κέρκυρας με τη ΝΔ επισημαίνει με την επιστολή τους στους δύο Υπουργούς την ανάγκη να ενταχθούν στα Μητρώα Αγροτών όσοι ασκούν αποδεδειγμένα αγροτική δραστηριότητα και βρίσκονται στην αναμονή εδώ και μια τριετία

ΑΘΗΝΑ.  Επιστολή προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, απέστειλε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, με θέμα την καθυστέρηση εγγραφής νέων αγροτών στον ΟΓΑ και στα Μητρώα Αγροτών.

Ο Βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ επισημαίνει στην επιστολή του, πως η εν λόγω καθυστέρηση εμποδίζει τους νέους αγρότες να διεκδικήσουν την ένταξή τους σε προγράμματα επιχορήγησης, προκειμένου να αναβαθμίσουν τις αγροτικές τους επιχειρήσεις.

Επί λέξει η επιστολή του Στέφανου Γκίκα στους Γιάννη Βρούτση και Μάκη Βορίδη αναφέρει:

«ΚύριοιΥπουργοί,

Επιθυμώ να θέσω υπόψη σας μία σοβαρή εκκρεμότητα που αφορά στους νέους αγρότες.

Συγκεκριμένα, νέοι αγρότες, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση εγγραφής στον ΟΓΑ/ ΟΠΕΚΑ πριν από σχεδόν τρία χρόνια και αποδεδειγμένα ασκούν αγροτική δραστηριότητα, έχουν όλα τα απαραίτητα παραστατικά και πληρώνουν τις προβλεπόμενες επιβαρύνσεις, δεν έχουν εγγραφεί ακόμα μέσω του ΟΓΑ στα Μητρώα Αγροτών.

Καθώς αυτή την περίοδο κρίνεται η υπαγωγή των νέων αγροτών σε προγράμματα επιχορήγησης και αναβάθμισης των επιχειρήσεών τους, υφίσταται ο κίνδυνος αποκλεισμού τους, εξαιτίας της μη εγγραφής τους στο Μητρώο Αγροτών.

Παρακαλώ να εξετάσετε την δυνατότητα άμεσης επίλυσης του προβλήματος, καθώς αφορά μεγάλο αριθμό νέων αγροτών ανά την Επικράτεια, οι οποίοι έχουν ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες».