Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προετοιμάζεται με στόχο το Παγκόσμιο στο Ναϊρόμπι η Καρύδη

Καρύδη Σπυριδούλα
22 Nov 2019 / 13:11
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά την εντυπωσιακή της πορεία το 2019 όπου κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης στο τριπλούν, με το εντυπωσιακό 14,00μ., στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στο Μπορός, αλλά και το 6,46μ. στο μήκος, η Σπυριδούλα Καρύδη έχει ήδη σχεδιάσει τους στόχους του 2020.

Η προετοιμασία της προχωράει στην Κέρκυρα, με μεγάλο στόχο βέβαια να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20, που θα γίνει στο Ναϊρόμπι.

Άλλωστε η 18χρονη αθλήτρια του ΚΓΣ είναι η 3η στον κόσμο για το 2019 στην ηλικία της και στοχεύει να ανέβει ακόμη ψηλότερο.

Μιλήσαμε μαζί της μετά την πρωινή της προπόνηση (έκανε βάρη στην αίθουσα του Αλκίνοου) και μας είπε για την επόμενη χρονιά. 

Για την οριοθέτηση των στόχων του 2020 είπε:

«Σίγουρα έχω υψηλούς στόχους και θέλω να τους πετύχω και σίγουρα υπάρχει και το άγχος του να καταφέρω να δώσω συνέχεια στις εμφανίσεις του 2019. Η διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι η βασική μου επιδίωξη για το φετινό καλοκαίρι».

Αλλά και το Πανευρωπαϊκό Α/Γ ή οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι μια επιθυμία που ξέρει πως χρειάζεται να ξεπεράσει τον εαυτό της.

«Στις αρχές του επόμενου μήνα θα βρεθούμε στην Αθήνα για δυο εβδομάδες προετοιμασίας στο ΟΑΚΑ κι έπειτα θα επιστρέψουμε πάλι στο νησί. Σύμφωνα με τα όσα έχουμε πει με τον προπονητή μου, θα πάρω μέρος και σε κάποιους αγώνες στον κλειστό στίβο, δίχως ωστόσο να έχουμε ακόμη καταλήξει αν θα είναι μόνο στο μήκος ή και στο τριπλούν. Από εκεί και πέρα θα κάνουμε ένα πλάνο αγώνων για τον ανοιχτό, προκειμένου να φτάσω στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στη διοργάνωση του Ναϊρόμπι. Πέρυσι, παρότι έκανα αρκετούς αγώνες, διατηρήθηκα ξεκούραστη μέχρι το Ευρωπαϊκό κι εκεί έκανα την καλύτερη μου εμφάνιση. Αυτός είναι ο στόχος μας και για το 2020», είπε η Σπυριδούλα Καρύδη για την προετοιμασία της.

Τελειώνοντας το Λύκειο έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει τις σπουδές της, κάτι που δεν έκανε φέτος θέλοντας να αφοσιωθεί αποκλειστικά στην προετοιμασία για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και τους αγώνες του 2020. Η Σπυριδούλα Καρύδη τόνισε:

«Η φετινή σεζόν είναι διαφορετική, αφού δεν έχω το σχολείο και μπορώ να κάνω διπλές προπονήσεις. Πριν ξεκινήσουμε προετοιμασία πίστευα πως θα έχω αρκετό χρόνο στη διάθεση μου, αλλά τελικά αυτό δεν ισχύει».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια