Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: «Προσχηματική η αναθεώρηση διατάξεων για εκλογή ΠτΔ» (video)

Αυλωνίτης Αλέξανδρος
22 Nov 2019 / 12:34

Ο Βουλευτής Κέρκυρας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. υπογράμμισε στην ομιλία του στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση πως «είναι συνταγματικά ανεπίτρεπτη η εκλογή του Προέδρου, στο πρόσωπο του οποίου συμπυκνώνεται η εθνική ενότητα, να ολοκληρώνεται στην τελική ψηφοφορία με την απλή πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών»

ΚΕΡΚΥΡΑ.  «Στην προσχηματικότητα της αναθεώρησης των διατάξεων που αφορούν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία εδράζεται στην επιθυμία της πλειοψηφίας να διευκολύνει στην πραγματικότητα τον εαυτό της κατά την επόμενη διαδικασία εκλογής του ΠτΔ, το Φεβρουάριο 2020», αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στην Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο Βουλευτής Κέρκυρας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Ο κος Αυλωνίτης σημείωσε πως «είναι συνταγματικά ανεπίτρεπτη η εκλογή του Προέδρου, στο πρόσωπο του οποίου συμπυκνώνεται η εθνική ενότητα, να ολοκληρώνεται στην τελική ψηφοφορία με την απλή πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών».

Ο Βουλευτής Κέρκυρας τόνισε, εξάλλου, πως «η αναθεώρηση των διατάξεων για την ευθύνη Υπουργών υποβαθμίζει στην πραγματικότητα το ρόλο της Δικαιοσύνης, αλλά και του ίδιου του Συντάγματος και γίνεται καθαρά με κομματικά κριτήρια και σκοπιμότητες».

Θεώρησε ως «μέγιστο ατόπημα να απορρίψει η κυβέρνηση την ερμηνευτική δήλωση του άρθρου 86 του Συντάγματος».

Ζήτησε, τέλος από την πλειοψηφία «να μην προσαρμόζει το Σύνταγμα στις πρόσκαιρες κομματικές της ανάγκες και να προστατεύσει, ως οφείλει, το Σύνταγμα, τους θεσμούς και την κοινωνία».