Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Anti-Bullying γεγονός της χρονιάς έρχεται! Από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο Plus

Anti-Bullying
20 Nov 2019 / 14:08
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Life skills – Mindfulness - Public speaking και ό,τι πιο σύγχρονο σε τεχνικές πρόληψης και

αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού σε ένα διήμερο εκπαίδευσης & μετεκπαίδευσης Anti-Bullying Ambassadors!  Η διπλά βραβευμένη πρωτοβουλία του Δικτύου QLS, σε συνεργασία με το ίδρυμα της Πριγκίπισσας Νταϊάνα, επιστρέφει για 4η σχολική χρονιά ...fully booked στην Αθήνα 23 και 24 Νοεμβρίου.
Μια παροχή του QLS αποκλειστικά για τους μαθητές των σχολείων - μελών του.

Τι είναι το QLS

Το QLS είναι ένα Δίκτυο Κέντρων Ξένων Γλωσσών Πιστοποιημένης Ποιότητας, (στην Κέρκυρα, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Plus), τα οποία συμπορευόμενα πάνω σε κοινές αξίες και πρότυπα για την προσφορά Ξενόγλωσσων Εκπαιδευτικών Υπηρεσιών στην Ελλάδα, διαμορφώνουν ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό τοπίο για τους μαθητές και τους γονείς που τα εμπιστεύονται.
Ως  σύγχρονος, μη κερδοσκοπικός φορέας, αντλεί τη δυναμική του από την συνεργασία επιτυχημένων Κέντρων Ξένων Γλωσσών που μοιράζονται από κοινού το όραμα για τη δημιουργία σύγχρονων σχολείων με Ευρωπαϊκό χαρακτήρα  που επιδιώκουν να εξελίσσονται συνεχώς και να βελτιώνουν την εκπαιδευτική εμπειρία που προσφέρουν.
Τα σχολεία που γίνονται μέλη του QLS αξιολογούνται για την παρεχόμενες υπηρεσίες τους ποιότητας του EAQUALS και του QLS κατά τη διαδικασία ένταξής τους στο Δίκτυο.

Anti-Bullying Ambassadors

Το 2016, εξασφαλίσαμε μία ακόμη ποιοτική παροχή την οποία τα σχολεία-μέλη του QLS διαθέτουν αποκλειστικά για τους μαθητές τους. Πρόκειται για το καινοτόμο πρόγραμμα Anti–Bullying Ambassadors (Πρεσβευτές) που αποτελεί τμήμα του Βρετανικού κοινωφελούς οργανισμού The Diana Award, ο οποίος θεσπίστηκε από τη Βρετανική κυβέρνηση το 1999 στη μνήμη της Πριγκίπισσας Νταϊάνα για να συνεχίσει το εμβληματικό έργο που άφησε πίσω, με τη στήριξη του Βρετανικού Υπουργείου Παιδείας.
Μέσα σε μία ημέρα, οι μαθητές εκπαιδεύονται από Βρετανό απεσταλμένο εκπαιδευτή, μέσω ολιστικής, βιωματικής, εντατικής, αγγλόφωνης εκπαίδευσης, πάνω στις απαραίτητες δεξιότητες ζωής (lifeskills) για την πρόληψη και αντιμετώπιση του Bullying. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι μαθητές είναι πλέον ικανοί να δράσουν θετικά στην κοινωνία και να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους στον περίγυρό τους. Επίσης, λαμβάνουν πιστοποιητικό, το οποίο φέρει την υπογραφή κύρους του οργανισμού The Diana Award και αποτελεί πολύτιμο προσόν καθώς ένα πλήρες βιογραφικό στον 21ο αιώνα είναι καλό να περιέχει και εθελοντική εμπειρία. Από την πλευρά τους, οι συνοδοί καθηγητές των μαθητών λαμβάνουν ξεχωριστή εκπαίδευση και έντυπο υλικό από τον εκπαιδευτή, έχοντας πρώτα παρακολουθήσει την ολοήμερη εκπαίδευση στο πλάι των μαθητών.
Χάρη στο QLS, η Ελλάδα υπήρξε η 4η χώρα, μετά τα Νησιά της Μάγχης, τη Μάλτα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που φιλοξενεί το μοναδικό αυτό πρόγραμμα εκτός Ηνωμένου Βασιλείου. Πρώτος καρπός της συνεργασίας ήταν η εκπαίδευση και πιστοποίηση των πρώτων QLS Anti  - Bullying Ambassadors επί ελληνικού εδάφους το 2017με ολοήμερες εκπαιδεύσεις σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Αθήνα.
Έκτοτε, έχουν υλοποιηθεί συνολικά 7 εκπαιδεύσεις Anti  - Bullying Ambassadors πανελλαδικά ανεβάζοντας τον αριθμό των Πρεσβευτών στους 210! Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2018, στη χώρα μας, έκανε πρεμιέρα εκτός Ηνωμένου Βασιλείου το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης Upskill το οποίο παρέχει περαιτέρω εκπαίδευση στους αποφοίτους του προγράμματος Anti-Bullying Ambassadors. Το έργο μας στο πλαίσιο των παραπάνω προγραμμάτων συνεχίζεται δυναμικά με νέες εκπαιδεύσεις σε ετήσια βάση για όλα τα σχολεία - μέλη του Δικτύου.
 

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.