Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αποχώρησε από τη διαδικασία ανάδειξης ΔΣ της ΠΕΔΙΝ η Μερόπη Υδραίου

ΠΕΔΙΝ
17 Nov 2019 / 08:29

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Μερόπη Υδραίου, ο Δήμαρχος Παξών Σπύρος Βλαχόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Καλούδης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ζακύνθου Διονύσης Τρούσας

απείχαν από την ψηφοφορία της ΠΕΔΙΝ  καθώς, όπως έχουν δηλώσει δεν αποδέχονται τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας της προηγούμενη Κυριακή. 

Η πρώτη αυτή συνεδρίαση των αυτοδιοικητικών Ιονίων Νήσων είχε μοναδικό θέμα την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. 

Μετά την προσφυγή που έκανε η Μερόπη Υδραίου στο Πρωτοδικείο Κέρκυρας, η οποία εκδικάστηκε χθες και δεν έγινε αποδεκτή, οι εκλεγμένοι αυτοδιοικητικοί που προσέφυγαν αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τη σημερινή συνεδρίαση, επιδίδοντας δήλωση μη νομιμοποίησης της διαδικασίας.   
«Όσοι θέλουν μια ΠΕΔΙΝ, βγαλμένη από τις πιο μαύρες σελίδες του παρελθόντος, που συνιστά όνειδος για το αυτοδιοικητικό κίνημα, θα μείνουν μόνοι τους», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή - καταγγελία. 

Η διαδικασία συνεχίστηκε με προεδρεύοντα τον πρώτο σε ψήφους Γιώργο Καλούδη.
Την επιστολή της Μερόπης Υδραίου ανέγνωσε ο εκτελών χρέη ψηφολέκτη Γιώργος Μαχειμάρης, ενώ ερωτηθείς σχετικά, ο Γιάννης Τρεπεκλής, απάντησε «Δεν θέλω να σχολιάσω, εξάλλου απάντησε το δικαστήριο»