Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η παρουσία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων στη «Philoxenia»

Philoxenia
12 Nov 2019 / 14:29

Ικανοποίηση από τα αποτελέσματα των επαφών των τουριστικών παραγόντων της Κέρκυρας στο πλαίσιο της 35ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού της Θεσσαλονίκης

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ενημερωτικό δελτίο Τύπου για την παρουσία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων στην 35η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia», απέστειλε το Γραφείο Τύπου του Δήμου.

Σ' αυτό αναφέρονται τα παρακάτω:

«Στην 35η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia» συμμετείχε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων, με επικεφαλής της αντιπροσωπείας τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Παναγιώτη Βαρούχα, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι   στελέχωσαν το stand της Κέρκυρας, στο περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η τουριστική έκθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το διάστημα 8 έως και 10 Νοεμβρίου, εκτιμάται ότι κατέγραψε άνοδο όσον αφορά στην επισκεψιμότητα των εμπορικών επισκεπτών, αναδεικνύοντας τον στρατηγικό της ρόλο στην προσέλκυση τουριστών από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Με συμμετοχές από 21 χώρες και 542 εκθέτες, η Philoxenia υποδέχθηκε 162  hosted buyers από 37 συνολικά χώρες σε προγραμματισμένες Β2Β συναντήσεις με τους εκθέτες, ενώ σημαντική ήταν και η εκπροσώπηση των θεσμικών φορέων της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας, των Περιφερειών και των Δήμων της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντιδήμαρχος, Παναγιώτης Βαρούχας, πραγματοποίησε συναντήσεις με μεγάλους tour operators και αντιπροσωπευτικούς παράγοντες του κλάδου με στόχο την προώθηση του νησιού σε αγορές-στόχους της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ σημαντικές ήταν και οι συναντήσεις που  πραγματοποίησε με θεσμικούς εκπροσώπους του χώρου όπου και αντάλλαξε απόψεις για τα κρίσιμα θέματα της τουριστικής οικονομίας, για τις τάσεις της αγοράς και τις προοπτικές ανάπτυξης που παρουσιάζει το ελληνικό τουριστικό προϊόν στο διεθνές ανταγωνιστικό και ταχύτατα μεταβαλλόμενο περιβάλλον του τουρισμού.



Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο κ. Βαρούχας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΠΟΞ, Γρηγόρη Τάσσιο, τον Πρόεδρο της ΗΑΤΤΑ, Στάθη Σκρέτα, τον Πρόεδρο του FEDHATTA, Λύσανδρο Τσιλίδη και το μέλος του Δ.Σ., Στράτο Μπερέτη και συμφώνησαν την ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας, με στόχο την κοινή διεκδίκηση και προώθηση ζητημάτων που άπτονται του τουριστικού τομέα.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσώπησε η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα, η οποία είχε και την εποπτεία του περιπτέρου, ενώ με την παρουσία τους στήριξαν τη κοινή συμμετοχή της Κέρκυρας και των Παξών στην έκθεση «Philoxenia» οι κάτωθι:

Ο Δήμαρχος Παξών, Σπύρος Βλαχόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Α! του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, Νίκος Χειρδάρης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Παξών, Παντελής Κουβάς και το μέλος του Δ.Σ., Γιώργος Λύχνος, o Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας, Περικλής Κατσαρός, ο Αντιπρόεδρος, Αγησίλαος Τσιριμιάγκος και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας, Σπύρος Μικάλεφ, ο Πρόεδρος AOCTA,  Βασίλης Καλούδης, o Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, Χαράλαμπος Βούλγαρης, το μέλος Δ.Σ. του Ξ.Ε.Ε.,  Κώστας Μέριανος, το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, Αγγελική Σκολαρίδη κ.α.

Τέλος, με την παρουσία τους τίμησαν το περίπτερο της Π.Ι.Ν.:

Ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ.,  Δημήτρης Φραγκάκης, ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Τομεάρχης Τουρισμού, Αλέξανδρος Θάνος, καθώς και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., Σταύρος Καλαφάτης.

Το περίπτερο επισκέφθηκε και ο Σύλλογος Κερκυραίων Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Σπυρίδων», ο οποίος πραγματοποίησε πολιτιστική εκδήλωση στον εκθεσιακό χώρο προσελκύοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης, με παράλληλη παρουσίαση τοπικών προϊόντων από την Κέρκυρα και τα  Ιόνια Νησιά».