Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Αναμένουμε την απόφαση ένταξης...» απάντησε ο Α. Βεσυρόπουλος για το Αχίλλειο (video)

Αχίλλειο
08 Nov 2019 / 13:01
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Σε «υπηρεσιακό» ύφος η απάντηση του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αυλωνίτη.

ΑΘΗΝΑ. Καμία απάντηση στο θέμα της παραίτησης της διοίκησης της ΕΤΑΔ δεν πήρε ο Αλέκος Αυλωνίτης, από τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, παρά τις επίμονες ερωτήσεις του. 
Κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής με θέμα την αποκατάσταση της εικόνας εγκατάλειψης του «Αχιλλείου» ο Βουλευτής επεσήμανε με παραστατικό τρόπο και δια φωτογραφιών, τις οποίες προσκόμισε, την υφιστάμενη –απαράδεκτη- και επικίνδυνη εικόνα που παρουσιάζει το Αχίλλειο και ειδικότερα, ο πρώτος όροφος, ο οποίος είναι ένας τεράστιος ερειπιώνας που αποδεικνύει την πλέον των δύο δεκαετιών εγκατάλειψη του Μουσείου.
Ζήτησε δε την παραίτηση της διοίκησης της ΕΤΑΔ και οποιουδήποτε άλλου πολιτικά υπευθύνου. Επιπλέον, τόνισε ότι το «Αχίλλειο» χρειάζεται εντός των αμέσως προσεχώς ημερών τεχνική παρέμβαση διότι θεωρεί ότι, λόγω του επικείμενου χειμώνα και των βροχοπτώσεων θα επέλθουν, ασυγκρίτως μεγαλύτερες βλάβες όχι μόνο στις οροφογραφίες, ελαιογραφίες, στους ζωγραφικούς πίνακες, στον κινητό αρχαιολογικό πλούτο, αλλά κυρίως στη στατικότητα του όλου κτιρίου.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.