Πρώην Δήμαρχος έκοψε τις φλέβες του στο Δημοτικό Συμβούλιο για διαμαρτυρία

Ο πρώην Δήμαρχος Αστακού και νυν δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης βρήκε έναν όχι και τόσο συνηθισμένο τρόπο για να διαμαρτυρηθεί κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου

31
Οκτωβρίου / 2019

ΑΣΤΑΚΟΣ.   Πρωτοφανείς σκηνές διαδραματίστηκαν το βράδυ της Τρίτης (29/10), κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αστακού.

Ο πρώην δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Παναγιώτης Στάικος, έκανε πράξη προηγούμενη απειλή του κι προχώρησε σε φλεβοκέντηση, γεμίζοντας τους τοίχους με αίματα, ενώ την ίδια ώρα φώναζε «αξιοπρέπεια».Στο Συμβούλιο επικράτησε πανικός και η συνεδρίαση διεκόπη με τον κ. Στάικο να βγαίνει από την αίθουσα αιμορραγώντας, να ανεβαίνει στο δίκυκλο του και να φεύγει.

Όπως αναφέρει το xiromeronews.blogspot.com, στο σημείο μετέβη αστυνομία, άλλα ο κ. Στάικος είχε ήδη αποχωρήσει.

Ο κ. Στάικος είχε απειλήσει να κάνει το ίδιο σε προηγούμενη συνεδρίαση στις 19 Οκτωβρίου, αλλά αυτό είχε αποφευχθεί την τελευταία στιγμή. Σε επιστολή του όμως την επόμενη μέρα, προειδοποίησε ότι θα το κάνει στην επόμενη συνεδρίαση και χθες έκανε την απειλή του πράξη.Θα ξαναβάλει υποψηφιότητα

Ο κ. Παναγιώτης Στάικος 42 χρόνια γιατρός όπως είπε στο protothema.gr προχώρησε σε αυτή την πράξη ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα όσα συκοφαντικά άκουσε τόσο κατά την προεκλογική περίοδο όσο και μετά. Ο ίδιος επισήμανε ότι θα ξαναβάλει υποψηφιότητα στις επόμενες δημοτικές εκλογές ενώ για το περιστατικό ανέφερε ότι είχε προσπαθήσει και πάλι να κάνει φλεβοκέντηση αλλά του είχαν αρπάξει το λαστιχάκι, ενώ τώρα πήγε στην τουαλέτα και βγαίνοντας άνοιξε το χέρι του με το αίμα να πετάγεται στον τοίχο.

«Ήταν μια αντίδραση ακτιβισμού ενάντια στις αθλιότητες και στον βρώμικο πόλεμο και της ηθικής μου εξόντωσης από οργανωμένους χούλιγκανς της ομάδας επικοινωνίας του δημάρχου. Το είχα πει πριν από δυο δημοτικά συμβούλια ότι θα κάνω φλεβοκέντηση. Μάλιστα είχα προσπαθήσει στο προηγούμενο αλλά μου άρπαξαν το λαστιχάκι. Τώρα όμως πήγα στην τουαλέτα κάρφωσα τη φλέβα με ένα μικρό νυστέρι, έκλεισα τον αγκώνα μου και όταν βγήκα άνοιξα το χέρι μου. Το αίμα πετάχτηκε σα βρυσούλα και έκανα αυτόν τον όμορφο πίνακα. Αυτός είναι ο πίνακας της ζωής μου».

Ο κ. Στάικος γιατρός εδώ κι 42 χρόνια παντρεμένος με δυο παιδιά που ήταν δήμαρχος για τρεις θητείες, κατηγορεί τη νέα δημοτική Αρχή πως κατά την προεκλογική περίοδο έσπερναν φήμες ότι έχει πληρωθεί για να μην κατεβεί στις εκλογές προς όφελος άλλης δημοτικής παράταξης.Η επιστολή του

«Υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί, οι οποίοι το μόνο που ξέρουν είναι να εξαπατούν τον λαό με ψέματα και να κλέβουν δημόσιο χρήμα.

Εγώ επειδή δεν ανήκω σε καμιά από τις δυο κατηγορίες, σεβόμενος ως το ιερό Ευαγγέλιο των χριστιανών και τον λαό και το δημόσιο χρήμα, γι’ αυτό και στις τρείς θητείες μου δεν βρέθηκε ένας από την πιάτσα να πει πως έκλεψα μία δραχμή ή ένα ευρώ, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυτό το μεγάλο, αξεπέραστο και χρήσιμο έργο για την κοινωνία έργο, το οποίο απολαμβάνουν οι πολίτες, οι όποιοι με τίμησαν τρείς φορές με την ψήφο τους.

Είναι σε όλους γνωστό πως στην περιοχή μας εδώ και μια 20ετία οι εκλογές γίνονται με εξαγορές συνειδήσεων το είχε αναφέρει και η βουλευτής του ΚΚΕ κυρία Κανέλη στη Βουλή.

Στις τελευταίες εκλογές όμως υπεισήρθε και ο παράγοντας της ηθικής εξόντωσης από την ομάδα επικοινωνιολόγων της νέας πλέον Δημοτικής Αρχής, με μεθόδους υποκόσμου, όπου έσπερναν χυδαία συκοφαντικά ψέματα, πως ο Στάικος δεν θα κατέβαινε στις εκλογές αφού θα έπαιρνε 40.000 ευρώ.

Και δεν φθάνει, που αυτά έπιασαν και κέρδισαν τις κάλπικες και άτιμες εκλογές, συνεχίζουν και σήμερα ο ίδιος εσμός της Δημοτικής Αρχής προκειμένου να καλύψουν δικές τους ανεπάρκειες και εγκληματικά λάθη, που είχαν ως αποτέλεσμα να μείνει ο Αστακός οχτώ ημέρες χωρίς νερό και όχι μόνο, να λένε με απύθμενο θράσος και εντελώς ανερυθρίαστα, ότι και γι αυτό φταίει ο Στάικος».
Ο πρώην δήμαρχος θα συνεχίσει τον αγώνα του για την αποκατάστασή του και ζητά από την Δημοτική Αρχή μια συγνώμη.


πηγές:  Newsbomb.gr  /  Protothema.gr  /  Xiromeronews.blogspot.com / Agrinionews.gr