Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Είναι γεγονός! Στην Άφρα οι πρώτες 3d διαβάσεις πεζών στην Κέρκυρα (videos-photos)

Άφρα
18 Οκτωβρίου 2019 / 15:13

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού-Νηπιαγωγείου Άφρας έφερε στην Κέρκυρα την παγκόσμια «μόδα» των τρισδιάστατων διαβάσεων δημιουργώντας δύο έξω από το Δημοτικό Σχολείο του χωριού με τη βοήθεια του αγιογράφου Λεωνίδα Γαρνάβου

ΑΦΡΑ (ΚΕΡΚΥΡΑ).   Σε  μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία προχώρησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού & Νηπιαγωγείου της Άφρας σε ότι αφορά τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Συγκεκριμένα, έπειτα από απόφαση του νέου Δ.Σ., το οποίο προέκυψε πρόσφατα μετά τις σχετικές αρχαιρεσίες, ξεκίνησε η δημιουργία τριαδιάστατων διαβάσεων για τους πεζούς έξω από το Δημοτικό Σχολείο του χωριού.



Όπως εξήγησε στο enimerosi.com ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, Τάσος Μπούας, αφορμή για την υλοποίηση αυτού του project -πρώτου στην κερκυραϊκή επικράτεια- αποτέλεσε το παράδειγμα των 3D διαβάσεων που έχουν δημιουργηθεί εσχάτως, τόσο στο εξωτερικό, όσο -δειλά δειλά- και στη χώρα μας...



«Έπεσε αυτή η ιδέα στο τραπέζι και αποφασίσαμε να το κάνουμε πράξη. Είναι ούτως ή άλλως κάτι το οποίο το χρειάζεται η περιοχή μας. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν νέες διαβάσεις έξω από το Δημοτικό Σχολείο της Άφρας για την ασφάλεια των παιδιών και όχι μόνο, άρα όταν μάθαμε για τις τρισδιάστατες διαβάσεις είπαμε ότι είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάμε ένα βήμα παραπέρα...» τόνισε ο Τάσος Μπούας στο enimerosi.com, για να προσθέσει:

«Απευθυνθήκαμε σ' έναν συντοπίτη μας, ο οποίος ασχολείται με την αγιογραφία, τον Λεωνίδα Γαρνάβο, ο οποίος με χαρά αποδέχτηκε την πρότασή μας και ανέλαβε να ζωγραφίσει τις τρισδιάστατες διαβάσεις. Θα υπάρχουν δύο 3D διαβάσεις, η μικρή και η μεγάλη, έξω από τις δύο εισόδους του δημοτικού σχολείου της περιοχής μας».



Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού-Νηπιαγωγείου Άφρας υπογράμμισε ότι υπήρξε συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κερκυραίων & Διαποντίων προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» στον Σύλλογο να «τρέξει» το εν λόγω project.

Η πρώτη διάβαση αναμένεται να είναι έτοιμη μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας, από Δευτέρα πρωί, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, οι κάτοικοι της Άφρας θα απολαμβάνουν και τη δεύτερη τρισδιάστατη διάβαση, εξώ από το Δημοτικό Σχολείο.



Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη τρισδιάστατη διάβαση στην Ελλάδα δημιουργήθηκε στη Νάουσα πριν από περίπου ένα χρόνο, ενώ πρόσφατα κάτι ανάλογο έγινε και στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Χαλανδρίου.









Η «μόδα» με τις 3D διαβάσεις πεζών ξεκίνησε στην Ινδία κι εν συνεχεία απασχόλησε κι άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα την Ισλανδία, η οποία είναι εκείνη που... εισήγαγε αυτό το παγκόσμιο trend στην Γηραιά Ήπειρο.







The 3D crossing was first tried out in New Delhi, India last year and is now in several countries including South Africa, China and Kyrgyzstan. Pictured: A crossing in India

Το enimerosi.com είχε διερωτηθεί μόλις πριν από δύο εβδομάδες «πότε θα δούμε και στην Κέρκυρα κάτι αντίστοιχο;»

Φαίνεται, λοιπόν, πως στην Άφρα θα μπορούν πλέον να καυχιόνται (και όχι άδικα) ότι ήταν εκείνοι που έφεραν στο νησί των Φαιάκων, πρώτοι απ' όλους, τη νέα παγκόσμια τάση, τις περίφημες τρισδιάστατες διαβάσεις πεζών!