Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εξαιρετική η επίδοση των αθλητών ξιφασκίας του ΚΑΣ Δαμοκλή στην Αθήνα

ΚΑΣ Δαμοκλής
09 Οκτωβρίου 2019 / 08:32
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι αθλητές και αθλήτριες του Συλλόγου Ξιφασκίας Κέρκυρας ΚΑΣ «Δαμοκλή», πήραν

μέρος στους αγώνες του ξίφους ασκήσεως Ανάπτυξης, Παμπαίδων/Παγκορασίδων και Εφήβων /Νεανίδων που πραγματοποιήθηκαν 5-6 Οκτωβρίου στην Αγία Βάρβαρα στην Αθήνα. Συμμετείχαν 250 περίπου αθλητές από συλλόγους ξιφασκίας όλης της χώρας. Οι αγώνες είναι ενταγμένοι στο επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα (βαθμολογούμενο) της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας .
Εξαιρετική επίδοση πέτυχε η Κατερίνα Προβατά η οποία στην κατηγορία u 13 σε σύνολο 33 παγκορασίδων κατάφερε να ενταχθεί στην οκτάδα και να κατακτήσει την έβδομη θέση υπό τις συνεχείς οδηγίες του προπονητή κ. Στάθη Γεροσιδερη.
Ωστόσο και οι υπόλοιποι ξιφομάχοι πέτυχαν πολύ καλές επιδόσεις:
Στο ξίφος ασκήσεως u13 οι συμμετοχές ήταν 33 και οι Παγκορασίδες κατέλαβαν τις εξής θέσεις στην γενική κατάταξη: Κατερίνα Προβατά 7η, Ελευθερία Αρχοντίδη 11η, Σοφία Καραγιαννίδη 23η.
Στους Παμπαίδες ανάμεσα σε 45 συμμετοχές, ο Σπύρος Μηλιορίζος κατετάγη 19ος.
Στους Αγώνες Ανάπτυξης u 10 συμμετείχαν 20 αθλητές. Ο ξιφομάχος του Δαμοκλή, Άρης Τριβυζάς κατάφερε να καταταγεί 11ος έχοντας αγωνιστεί μόλις δεύτερη φορά σε επίσημους αγώνες.
Δυο αθλητές του Δαμοκλή, η Ελεονώρα Καββάδα και ο Νικόλας Τριβυζάς ανέβηκαν φέτος στην άκρως απαιτητική κατηγορία u17, όπου ικανοποίησαν με τις επιδόσεις τους. Αναλυτικά, ανάμεσα σε 42 αθλήτριες, η Ελεονώρα Καββάδα κατέλαβε την 27η θέση και ο Νικόλας Τριβυζάς κατετάγη 31ος ανάμεσα σε 40 αθλητές.
Τίποτα απ αυτά βέβαια δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την κορυφαία καθοδήγηση και τις προπονητικές συμβουλές του Ομοσπονδιακού Προπονητή κ. Σταθη Γεροσίδερη. Διακριτικά και με ήθος, διδάσκοντας απαράμιλλη πειθαρχία και αξιοπρέπεια, συνεργασία και σεμνότητα συμβούλευε ανελλιπώς όλους τους αθλητές.
Επίσης, η κ. Βερονίκη με τις συνεχείς και έμπειρες συμβουλές της, έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή.
περισσότερες φωτογραφίες εδώ
Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.