Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θ. Γαλιατσάτος: «Μεθόδευση αποκλεισμού της «ΑΝ.Α.Σ.Α.» (video)

Γαλιατσάτος Θεόδωρος
07 Οκτωβρίου 2019 / 07:52

«Χρέος μας να προστατέψουμε τη δημοκρατική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου και το συμφέρον των πολιτών των Ιόνιων Νησιών από τις μεθοδεύσεις των παρατάξεων Κράτσα-Σπύρου-Αλεξάκη και τη σύμπραξη με τη Χρυσή Αυγή» υπογραμμίζει ο τέως Περιφερειάρχης

ΚΕΡΚΥΡΑ.   Για μεθόδευση αποκλεισμού της «ΑΝ.Α.Σ.Α.» από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, όπως και από κάθε Επιτροπή της Π.Ι.Ν., έκανε λόγο στο περιθώριο του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο συνεδρίαση το περασμένο Σαββατοκύριακο (5 & 6/10), ο επικεφαλής της παράταξης και πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος τόνισε με νόημα στο enimerosi.com:





«Είναι προφανές ότι υπήρξε μεθόδευση για ν’ αποκλειστεί η «ΑΝ.Α.Σ.Α.» από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας. Είναι ένα ζήτημα πολιτικής ηθικής. Δεν έπρεπε να γίνει αυτή η επιλογή από τις παρατάξεις της κυρίας Κράτσα και των κυρίων Σπύρου και Αλεξάκη, ενώ πρέπει να τονίσουμε ότι για να ολοκληρωθεί αυτή η μεθόδευση συνέπραξε και η ψήφος της παράταξης της Χρυσής Αυγής στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Οφείλουμε ν’ αναδείξουμε το περιστατικό αυτό διότι δείχνει επακριβώς τον τρόπο, με τον οποίο θα κινηθεί το επόμενο διάστημα η πλειοψηφία, η οποία έχει διαμορφωθεί στο συμβούλιο.

Δείχνει επίσης ότι καθόλου τυχαία δεν είναι η διαδικασία αποκλεισμού και η προσπάθεια… «από-ΑΝ.Α.Σ.Α.-ποίησης», όταν σ’ όλες τις Επιτροπές που συγκροτεί το Περιφερειακό Συμβούλιο, πουθενά ούτε καν σε θέση αναπληρωματικού δεν υπάρχει υποψηφιότητα μέλους της «ΑΝ.Α.Σ.Α.».

Είναι σαφές ότι όλα τα παραπάνω δεν προμηνύουν θετικές εξελίξεις για την πορεία των πραγμάτων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Εμείς έχουμε πλέον την ηθική υποχρέωση να προστατέψουμε τη δημοκρατική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου και κατ’ επέκταση τα συμφέροντα των πολιτών του Ιονίου.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση θα συμμαχήσουμε –και εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου- με όσες δυνάμεις αντιλαμβάνονται την σπουδαιότητα όλων των παραπάνω, αλλά και κυρίως εκτός του Περιφερειακού Συμβουλίου με τα κινήματα και τους φορείς των πολιτών».


Ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΝ.Α.Σ.Α.», εξάλλου, έκανε και σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, στην οποία αναφέρει:

«Τέλος δεν έχει ο κατήφορος της παράταξης Αλεξάκη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.

Μετά την βίαιη πρόσδεση όλων των κεντροαριστερών συμπολιτών μας, που την ψήφισαν στις εκλογές του Μάϊου, στο άρμα της ΝΔ και της κ. Κράτσα με αντίτιμο την "καρέκλα" του αντιπεριφερειάρχη, χθές προχώρησαν ακόμη περισσότερο.

Συμμάχησαν, χωρίς καμμιά αιδώ, από κοινού με τις παρατάξεις της κ. Κράτσα και του κ. Σπύρου με την παράταξη της Χρυσής Αυγής για να αποκλείσουν την ΑΝΑΣΑ από την εκλογή εκπροσώπου στην γενική συνέλευση της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος!

Όλοι μαζί ,με την Χρυσή Αυγή!

Όλο και περισσότερο μεγαλώνει η ευθύνη της ΑΝΑΣΑ να μπορέσει να υπερασπιστεί τα δημοκρατικά δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών του Ιονίου , μπροστά σ αυτό το πολιτικό συνονθύλευμα που ανέλαβε να διοικήσει τις τοπικές μας υποθέσεις, συνονθύλευμα που όπως φαίνεται δεν έχει κανένα φραγμό».