Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γαλιατσάτος: «Υποκριτική & ψευδεπίγραφη η συνεργασία Κράτσα-Σπύρου-Αλεξάκη» (video)

Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων
05 Οκτωβρίου 2019 / 15:00

Αιτία αντιπαράθεσης αποτέλεσε -και σε επίπεδο συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου- η συνεργασία των παρατάξεων «Ιόνιο Δυνατά», «Ιόνιος Συμμαχία» και «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» - «Σκληρή γλώσσα» από τον πρώην Περιφερειάρχη

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Αιτία αντιπαράθεσης αποτέλεσε -και σε επίπεδο συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου- η συνεργασία των παρατάξεων «Ιόνιο Δυνατά», «Ιόνιος Συμμαχία» και «Επτανησιακή Πρωτοβουλία», καθώς ο πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και επικεφαλής της παράταξης «ΑΝ.Α.Σ.Α.», Θεόδωρος Γαλιατσάτος χρησιμοποίησε «σκληρή γλώσσα» σχολιάζοντας τη σύμπραξη Κράτσα-Σπύρου-Αλεξάκη.

Ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος -διάβσε και κοινή δήλωση όλων των περιφερειακών συμβούλων της παράταξής του- χαρακτήρισε τη σύμπραξη των τριών παρατάξεων ως υποκριτική και ψευδεπίγραφη τονίζοντας μάλιστα, πως πρόκειται για μια συνεργασία, η οποία δεν εδράζεται σε προγραμματικές αρχές, αλλά αντίθετα διαστρεβλώνει το πνεύμα του «Κλεισθένη».

Ο πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ανέβασε τους τόνους κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην έδρα της Π.Ι.Ν. στις Αλυκές, λέγοντας πως δεν θα επιτρέψει αυτή η ανοίκεια συναλλαγή -όπως τη χαρακτήρισε- να οδηγήσει σε οπισθοδρόμηση την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, εξάλλου, ζήτησε από την παράταξη της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, από αυτήν του Αλέξανδρου Αλεξάκη «Επτανησιακή Πρωτοβουλία», αλλά και από το προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου, να κατατεθεί το σύμφωνο σύμπραξης των δύο παρατάξεων, το οποίο επέτρεψε στον Αλέξανδρο Αλεξάκη να πάρει εκτελεστική θέση στην περιφερειακή Αρχή με τον ορισμό του ως Αντιπεριφερειάρχη.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ιόνιος Συμμαχία», Σπύρος Σπύρου, ζήτησε το λόγο επί προσωπικού για να υπογραμμίσει πως προσωπικά δεν είχε καμία ανάγκη να γευτεί την εξουσία, καθώς είχε την ευκαιρία στο παρελθόν να βρεθεί σε αντίστοιχες θέσεις.

Ο Σπύρος Σπύρου, εξάλλου, σχολίασε πως ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος δεν επανεκλέχθηκε διότι -όπως εκτίμησε- λειτουργούσε κατά τη θητεία του συγκεντρωτικά διαλύοντας επί της ουσίας τις υπηρεσίες της Π.Ι.Ν.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ιόνιος Συμμαχία», εξάλλου, απαντώντας στον πρώην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων τόνισε ότι η παράταξή του παραμένει μια ανεξάρτηση παράταξη, η οποία ιδεολογικά ανήκει στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ότι αφορά τον επικεφαλής της παράταξης «Επτανησιακή Πρωτοβουλία», Αλέξανδρο Αλεξάκη, αρκέστηκε στο να εκφράσει τη λύπη του για τον τρόπο -όπως είπε χαρακτηριστικά- που επέλεξε ο κος Γαλιατσάτος ν' αρχίσει την αντιπολίτευσή του υπογραμμίζοντας ότι η αλήθεια θα λάμψει πολύ σύντομα.





Σε ότι αφορά τη δήλωση, την οποία κατέθεσε η παράταξη «ΑΝ.Α.Σ.Α.» στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αυτή αναφέρει τα παρακάτω:

«Η απόφαση Περιφερειάρχη για τον ορισμό των θεματικών αντιπεριφερειαρχών συμπεριέλαβε και δυο περιφερειακούς συμβούλους οι οποίοι προέρχονται από τις παρατάξεις «Ιόνιος Συμμαχία» με επικεφαλής τον κ. Σπύρου και «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» με επικεφαλής τον κ. Αλεξάκη.

Πρόκειται για υποκριτική και ψευδεπίγραφη συνεργασία, η οποία δεν εδράζεται σε προγραμματικές αρχές και διαστρεβλώνει το πνεύμα που απορρέει από τις διατάξεις του «Κλεισθένη» για συνεργασία, συνεννόηση και συναπόφαση με την καθιέρωση της απλής αναλογικής για την εκλογή των περιφερειακών συμβούλων.

Αναρωτιόμαστε εμείς ως ΑΝΑΣΑ και μαζί μας και οι πολίτες των Ιονίων Νήσων: Η κ. Κράτσα δεν θεωρεί πλέον τον κ. Σπύρου ως ανύπαρκτο βουλευτή και περιφερειάρχη, ως αχάριστο που χρησιμοποιεί ανέντιμες πρακτικές, όπως η ίδια ανακοίνωσε δημόσια πριν λίγο καιρό;

Αναρωτιόμαστε εμείς ως ΑΝΑΣΑ και μαζί μας και οι πολίτες των Ιονίων Νήσων: Όταν το ίδιο το πολιτικό κόμμα, το ΚΙΝΑΛ, που τον υπέδειξε και τον στήριξε στις εκλογές, όταν ο βουλευτής και ανώτερα στελέχη του κόμματος αυτού στην Κέρκυρα, όταν η οργάνωση του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας, όταν όλοι αυτοί είναι κάθετα αντίθετοι με την συνεργασία αυτή, τι είναι αυτό άραγε που οδηγεί τον κ. Αλεξάκη να αναλάβει εκτελεστική θέση υπό την κ. Κράτσα;

«Ηλίου φαεινότερο» ότι πρόκειται για μια πολιτικά ανήθικη συναλλαγή των δύο παρατάξεων με την κ. Κράτσα, συναλλαγή που στην μεν περιφερειάρχη προσφέρει τεχνητή πλειοψηφία για ελευθερία κινήσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στις δε παρατάξεις και στους διορισθέντες αντιπεριφερειάρχες την πολυπόθητη όπως φαίνεται γι αυτούς «καρέκλα» και την συμμετοχή στην νομή της τοπικής εξουσίας.

Η ΑΝΑΣΑ θεωρεί ότι αυτή η εξέλιξη έχει αντιλαϊκά χαρακτηριστικά και δεν προοιωνίζεται θετικές εξελίξεις για την προώθηση των τοπικών υποθέσεων. Βασική μας αρχή αποτελεί ότι οποιαδήποτε συνεργασία πρέπει να τίθεται έγκαιρα ενώπιον του λαού και να τυγχάνει της έγκρισης του εκλογικού σώματος.

Η παράταξη μας, τόσο μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο όσο και σε συνεργασία με τους φορείς και τα κινήματα των πολιτών, δεν θα επιτρέψει σ’ αυτή την ανοίκεια συναλλαγή να οδηγήσει σε πισωδρόμηση την ΠΙΝ.

Τέλος, ζητούμε από τις δύο παρατάξεις και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου την προσκόμιση και κατάθεση ενώπιον του Συμβουλίου και ενώπιον των πολιτών του πρακτικού που συνετάγη κατά νόμον και με βάση το οποίο ενεκρίθη η συμμετοχή των κ. Ιωάννου και Αλεξάκη στην εκτελεστική εξουσία ως αντιπεριφερειάρχες. Η εικόνα της συναλλαγής πρέπει να τεθεί σε δημόσια θέα. Είναι υποχρέωση σας!

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΑΝΑΣΑ

Γαλιατσάτος Θεόδωρος, Μιχαλάς Αλέκος, Γαβαλάς Τηλέμαχος, Χαλικιάς Θεόδωρος, Δρακουλόγκωνας Παναγής, Γαλιατσάτος Σπύρος, Σταμούλης Κυριάκος, Νιοτόπουλος Λευτέρης, Μπάστας Διονύσης»