Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καθαρίστριες Γ.Ν.Κ.: «Να παραταθούν οι συμβάσεις μας με τροποποίηση νόμου»

Σωματείο Καθαριστριών Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας
27 Σεπτεμβρίου 2019 / 10:03

Οι τρέχουσες συμβάσεις τους λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου

ΚΕΡΚΥΡΑ   Την τροποποίηση του νόμου, που θα επιτρέψει την παράταση των συμβάσεων που έχουν με το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, προκειμένου να συνεχίσουν να εργάζονται σ' αυτό και πέραν της 31ης Δεκεμβρίου, όταν και οι τρέχουσες συμβάσεις τους με το Γ.Ν.Κ. λήγουν, ζητούν με ανακοίνωσή τους τα μέλη του Σωματείου Καθαριστριών / Καθαριστών του Γενικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας.

Αναλυτιικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το Σωματείο μας και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Νοσοκομείου, απευθυνόμενοι στο κερκυραϊκό κοινό και τους αρμόδιους φορείς, ζητάμε τη συμπαράσταση και βοήθειά σας, καθώς για άλλη μια φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την απειλή της ανεργίας.
 
Παρά τους αγώνες και τις προσπάθειές μας, αλλά και τη σκληρή δουλειά με αντίξοες συνθήκες, έλλειψη προσωπικού, εκμετάλλευση μας από εργολαβικά συνεργεία, παλαιότερα, βρισκόμαστε πάλι στο μηδέν.
 
Οι συμβάσεις μας λήγουν 31/12/2019 και καμία πρόβλεψη για τη συνέχεια δεν υπάρχει, καθώς ο νόμος ορίζει ρητά, ότι οι ρυθμίσεις του μπορούν να εφαρμοστούν μέχρι 31/12/2019.
 
Μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι από εμάς, είμαστε μεγάλης ηλικίας, που αν μείνουμε άνεργοι, είναι πολύ δύσκολο να ξαναενταχθούμε στην αγορά εργασίας, με αποτέλεσμα 41 οικογένειες να μείνουν στο δρόμο.
 
Ζητάμε τη τροποποίηση του νόμου για παράταση των συμβάσεών μας πέραν της 31/12/2019, καθώς με τον τρόπο αυτό και εμείς θα παραμείνουμε στις εργασίες μας, αλλά και το νοσοκομείο και το κράτος, θα συνεχίσει να έχει και το οικονομικό όφελος, καθώς το κόστος των συμβάσεων μας είναι μικρότερο από ότι με τους μεσάζοντες, αξιοποιώντας έτσι τα χρήματα που εξοικονομούνται σε άλλες ανάγκες του».