Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας ζητά διαγραφή Αλεξάκη & Ποζίδη!

ΠΑΣΟΚ
26 Σεπτεμβρίου 2019 / 10:14

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πόλεμο σήμανε για τα τοπικά στελέχη του Κιν. Αλ. η ανακοίνωση συνεργασίας του Αλέξανδρου Αλεξάκη με την Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα.

Η Δημοτική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας, σε ανακοίνωση που υπογράφει ο Γραμματέας Κώστας Στογιάννος, καταδικάζει με απερίφραστο τρόπο την κίνηση του Αλέξανδρου Αλεξάκη και του Παναγιώτη Ποζίδη οι οποίοι «ανερυθρίαστα αντάλλαξαν τα ιδεολογικά και πολιτικά διακυβεύματα και την «σοσιαλιστική κουλτούρα» τους με τις δεξιές καρέκλες για την ικανοποίηση των προσωπικών τους φιλοδοξιών», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.   

Η ανακοίνωση της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας
Οι κ.κ. Αλεξάκης-Ποζίδης, αντάλλαξαν την «σοσιαλιστική κουλτούρα» τους με τις Δεξιές καρέκλες
Κάποιοι βιάστηκαν να κρίνουν αρνητικά την έντονη αντίδραση των προηγούμενων ημερών από την Δ.Ο. Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με την διαφαινόμενη σύμπραξη Αλεξάκη-Ποζίδη-Κράτσα. Θεωρούσαν πως υπερβάλλουμε και αδικούμε τους «συντρόφους»!

Αυτή ήταν και η αιτία της αρχικής δήλωσης παραίτησης μου από τα όργανα του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ, η οποία όμως ανακλήθηκε στη συνέχεια μετά από τις παροτρύνσεις της πλειοψηφίας των στελεχών, δεδομένης της  δυσάρεστης επιβεβαίωσης των όσων εξ αρχής υποστηρίζαμε. 
Οι μάσκες έπεσαν μετά την ανακοίνωση των νέων θεματικών Αντιπεριφερειαρχών, από την κα Κράτσα

Ο κ. Αλεξάκης, επιλογή του ΚΙΝΑΛ ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και το δεξί χέρι του κ. Αλεξάκη, ο κος Ποζίδης, είναι πλέον από τους πιο στενούς συνεργάτες της Περιφερειάρχη της Ν.Δ., της κας Κράτσα.
Οι κ.κ. Αλεξάκης-Ποζίδης αγνόησαν την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας, αδιαφόρησαν για τις αντιδράσεις των οργάνων του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα, αγνόησαν τις αποφάσεις των κεντρικών οργάνων του ΚΙΝΑΛ, μεταξύ των οποίων και την πρόσφατη απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με την οποία δεν εγκρίνεται σύμπραξη των στελεχών μας με τις Περιφερειακές αρχές της Ν.Δ..

Ακόμη χειρότερα, ο κος Αλεξάκης απεδείχθη ότι είναι πέρα ως πέρα αναξιόπιστος συνομιλητής, διαψεύδοντας ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό, καθώς στην τελευταία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ παρουσία πλήθους τοπικών στελεχών, του βουλευτή κ. Μπιάνκη, του μέλους της Κ.Ε. κας Μώρου, του συντονιστή της ΚΟΕΣ Βασίλη Κεγκέρογλου, του υπεύθυνου Οργανωτικού κ. Ντέρκου, της Δημοτικής Οργάνωσης κ.α., προσπαθούσε να μας πείσει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται…
Ως φαίνεται όμως, οι δακρύβρεχτες και γεμάτες συναισθηματική φόρτιση δεσμεύσεις του κ. Αλεξάκη απέναντι στους συντρόφους, ότι πρόκειται να σεβαστεί τις πολιτικές αποφάσεις των οργάνων του ΚΙΝΑΛ, ότι πρόκειται να λειτουργήσει συντεταγμένα κ.ο.κ, ήταν απλά μια εξαπάτηση, αφού είχε ήδη δώσει τα χέρια με την Περιφερειακή αρχή της Δεξιάς.

Εξαπάτησε τα συλλογικά μας όργανα, ενώ ποτέ δεν μας έκανε γνωστό το προγραμματικό πλαίσιο και τους όρους αυτής της συνεργασίας, παρά τις σαφείς δεσμεύσεις του για πλήρη ενημέρωση.

Εξαπάτησε ιδεολογικά τους υποψήφιους της «Επτανησιακής Πρωτοβουλίας» και τους συμπολίτες μας που τον τίμησαν με την ψήφο τους, αφού προεκλογικά μίλαγε για αυτόνομη πορεία της παράταξης με ξεκάθαρο ιδεολογικοπολιτικό στίγμα.
Ακόμη και σήμερα προσπαθούν να εξαπατήσουν την τοπική κοινωνία, όταν ψευδώς υποστηρίζουν ότι η απόφαση σύμπραξης λήφθηκε μετά τη συνεδρίαση του ψηφοδελτίου της «Επτανησιακής Πρωτοβουλίας», παρουσία 28 ατόμων. Ωστόσο, καμία αναφορά δεν γίνεται στα στελέχη και τους υποψήφιους του συνδυασμού στα υπόλοιπα Ιόνια Νησιά, τα οποία αγνοήθηκαν πλήρως, αλλά πλέον θα κληθούν να διαχειριστούν τις συνέπειες αυτής της πολιτικά ανήθικης και επιζήμιας σύμπραξης.
Για ακόμη μια φορά τους διαψεύδουμε δημόσια.

Για την ιστορία, η συνεδρίαση έλαβε χώρα παρουσία 6 ατόμων (τα ονόματα υπάρχουν στη διάθεση μας), στα γραφεία της ΕΠΣ Κέρκυρας  στη Λ. Αλεξάνδρας (!!!), ενώ με κάποια άλλα άτομα επιδιώχθηκε τηλεφωνική επικοινωνία προσπαθώντας ανεπιτυχώς να αποσπάσουν τη σύμφωνη γνώμη τους. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ένας παρευρισκόμενος διαφώνησε και τελικά αποχώρησε από τη συνεδρίαση, καταγγέλλοντας πρωτοφανείς μεθοδεύσεις. Μεθοδεύσεις που έφτασαν μέχρι του σημείου διακίνησης εγγράφου από τους κ.κ. Αλεξάκη-Ποζίδη, με ψευδή-προγενέστερη ημερομηνία 12/09/2019 (!!!) στο οποίο αναφέρονταν μεταξύ άλλων η αποδοχή των μελών του ψηφοδελτίου στην συνεργασία με την παράταξη της Ν.Δ..
Πλαστογραφία, απάτη, ερασιτεχνισμός, πανικός;
Ντροπή και μόνο ντροπή!!!

Τελικά, οι κ.κ. Αλεξάκης-Ποζίδης ή για να είμαστε πιο ακριβείς οι κ.κ. Ποζίδης-Αλεξάκης, ανερυθρίαστα αντάλλαξαν τα ιδεολογικά και πολιτικά διακυβεύματα και την «σοσιαλιστική κουλτούρα» τους με τις ΔΕΞΙΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ, για την ικανοποίηση των προσωπικών τους φιλοδοξιών.
Έκαναν πράξη μια πολιτική σύμπραξη που βρίθει από παρασκήνιο, πολιτική αδιαφάνεια και «καμαρίλα».
Μια σύμπραξή που προκαλεί το κοινό αίσθημα, ειδικά όταν αυτή επιχειρείται να παρουσιαστεί ως «αυτοθυσία» για το καλό της Αυτοδιοίκησης και των Ιόνιων Νησιών.
Ουσιαστικά, οι κ.κ. Αλεξάκης-Ποζίδης με την ανεύθυνη και επιζήμια για το χώρο μας πολιτική τους απόφαση,  έθεσαν τους εαυτούς τους εκτός του ΚΙΝΑΛ και της Δημοκρατικής Παράταξης.

Πλέον, με ενδιαφέρον περιμένουμε την αντίδραση του ΚΙΔΗΣΟ και εν προκειμένω του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος ξεκάθαρα έχει τεθεί κατά αυτών των συνεργασιών.
Πλέον, αναμένουμε από την Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του κόμματος (πειθαρχικό) να επιτελέσει το ρόλο της, παραπέμποντας τους κ.κ. Αλεξάκη-Ποζίδη με το ερώτημα της διαγραφής από όλα τα κομματικά όργανα. Προς τούτο πρόκειται να αναλάβουμε τις αναγκαίες πρωτοβουλίες.
Τέλος, τους διαβεβαιώνουμε ότι θα μας έχουν απέναντι τους στη νέα Δεξιά τους πορεία.

Όπως απέναντι θα μας έχουν και οι αντιλαϊκές πολιτικές της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, μέρος των οποίων θα υλοποιηθεί από την δεξιά Περιφερειακή Αρχής της ΠΙΝ, με την υπογραφή των πρώην συντρόφων….
 
Σημ: Για όλους όσους θεωρούν ότι η  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ του ΠΑΣΟΚ είναι "ανύπαρκτη ", τους ενημερώνουμε και τους υπενθυμίζουμε ότι είμαστε εκλεγμένοι από τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ,  της 4ης  Δεκεμβρίου του 2016…
 
Ο Γραμματέας της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΣΤΟΓΙΑΝΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ