Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Κλείδωσαν» οι νέοι Αντιδήμαρχοι Κεντρικής Κέρκυρας - Αυτά είναι τα ονόματά τους

Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντών
21 Σεπτεμβρίου 2019 / 13:08

Έλυσε τελικά το... γρίφο η Μερόπη Υδραίου - Ποιοι αναλαμβάνουν τα Διαπόντια νησιά

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Μόνο η επίσημη ανακοίνωση από πλευράς του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων απομένει για να ολοκληρωθεί και τυπικά η ανάληψη χαρτοφυλακίων -και ευθυνών- από τους συνεργάτες της Μερόπης Υδραίου.

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων κατάφερε τελικά να λύσει το… γρίφο, ο οποίος προέκυψε από την εκ του νόμου υποχρέωσή της να ορίσει από έναν αντιδήμαρχο ξεχωριστά στα Διαπόντια και όχι -όπως αρχικά είχε θεωρήσει- έναν άνθρωπο, ο οποίος θ’ αναλάμβανε την ευθύνη συνολικά και για τα τρία νησιά του συμπλέγματος.

Τα… κουκιά ήταν -περίπου- μετρημένα, οπότε η Μερόπη Υδραίου έπρεπε να βρει τη «χρυσή τομή», καθώς οι υποχρεώσεις του νεοσύστατου Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας είναι πολλές και ταυτόχρονα πολυεπίπεδες, άρα απαιτείται η όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση και ο πλέον στοχευμένος καταμερισμός ευθυνών στα κατάλληλα πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enimerosi.com, η Μερόπη Υδραίου είχε το απόγευμα της Παρασκευής (20/9) συνάντηση με τους συνεργάτες και τη δημοτική της ομάδα, προκειμένου να πάρει την οριστική του μορφή το σχήμα -πρώτο κατά τη διάρκεια της θητείας της νέας Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων- που θα κληθεί να «τρέξει» όλα τα ζητήματα του Δήμου σε επίπεδο Αντιδημαρχιών.

Αυτό που αποφάσισε η νέα Δήμαρχος είναι να δοθούν οι τρεις χωρικές αντιδημαρχίες των Διαποντίων σε συνεργάτες της, οι οποίοι ούτως ή άλλως θα έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους κι άλλες ευθύνες-αντιδημαρχίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι Νίκος Καλόγερος, Παναγιώτης Βαρούχας και Δημήτρης Κατέχης, θα είναι εκείνοι, οι οποίοι θα «χρεωθούν» τα τρία Διαπόντια (σ.σ. από ένα έκαστος), παράλληλα με τις Αντιδημαρχίες, Τεχνικών Υπηρεσιών, Τουρισμού και Πολεοδομίας, αντίστοιχα.

Στις υπόλοιπες θέσεις των Αντιδημάρχων, σύμφωνα με τις πληροφορίες του enimerosi.com και όντας εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης (σ.σ. ενδεχομένως ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο) από πλευράς Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, θα τοποθετηθούν οι Γιώργος Παντελιός (Οικονομικών), Γιάννης Σερεμέτης (Καθαριότητας), Θεοχάρης Γιώτης (Καθημερινότητας), Χρυσούλα Τόμπρου (Πολιτισμού) και Ανδρέας Σκούπουρας (Κοινωνικής Πολιτικής / Πρόνοιας).

Εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα Παιδείας θα είναι η Μαρία Ζερβού και για θέματα Εθελοντισμού θα είναι ο Σπύρος Νεράντζης, ο οποίος επιπλέον θα έχει και την ευθύνη της νησίδας του Βίδο.