Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας για συμμετοχή στην απεργία της 24ης Σεπτεμβρίου

Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας
18 Σεπτεμβρίου 2019 / 10:15

«Καλούμε την εργατική τάξη της Κέρκυρας να ενεργοποιηθεί και να πάρει στα χέρια της την υπόθεση της επιτυχίας της απεργίας και της ανατροπής του λεγόμενου «αναπτυξιακού νομοσχεδίου»...»

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ανακοίνωση, με την οποία καλεί την εργατική τάξη της Κέρκυρας να συμεετάσχει στην πανελλαδική απεργία της ερχόμενης Τρίτης, 24 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την κατάθεση προς ψήφιση στη Βουλή του «αναπτυξιακού νομοσχεδίου» από την κυβέρνηση, εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο της Κέρκυρας.

Στην ανακοίνωσή του το Ε.Κ.Κ. αναφέρει:

«Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας συνεδρίασε ανοιχτά, με την παρουσία εργαζομένων, το απόγευμα της Τρίτης, 17/09/2019, μπροστά στην πρόκληση που δέχεται η εργατική τάξη της χώρας από το λεγόμενο «αναπτυξιακό νομοσχέδιο» της Κυβέρνησης. Το νομοσχέδιο αυτό ανοίγει το δρόμο για τον ενταφιασμό των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας και επιχειρεί να παραδώσει τη λειτουργία των συνδικάτων και το δικαίωμα της απεργίας στα χέρια της κυβέρνησης και τα νύχια της εργοδοσίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδρίασε για άλλη μια φορά με την απουσία της θλιβερής μειοψηφίας του (έξι συνεδριάσεις, έξι απουσίες). Σε αυτές τις κρίσιμες για την εργατική τάξη ώρες, παρότι ως Εργατικό Κέντρο δεν έχουμε επί του παρόντος τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε όλα τα όπλα αντίστασης που διαθέτει το εργατικό κίνημα και κυρίως το σπουδαιότερο από αυτά, δηλαδή την απεργία, παίρνουμε πρωτοβουλίες συντονισμού των σωματείων και των εργαζομένων για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας που προκηρύσσουν οι Ομοσπονδίες και τα συνδικάτα για τις 24 Σεπτέμβρη.

Καλούμε τα διοικητικά συμβούλια και τις συνελεύσεις των σωματείων να συνεδριάσουν, να εκδώσουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία και παράλληλα να οργανώσουν στους χώρους δουλειάς την επιτυχία της. Το Δ/Σ του Ε.Κ.Κ., συγχρόνως με τη δράση που θα αναπτύξει τις επόμενες μέρες για να έχει η απεργία μαζική συμμετοχή, θα στηρίξει κάθε προσπάθεια των σωματείων για την καλύτερη οργάνωσή της.

Καλούμε την εργατική τάξη της Κέρκυρας να ενεργοποιηθεί και να πάρει στα χέρια της την υπόθεση της επιτυχίας της απεργίας και της ανατροπής του νομοσχεδίου. Να σηκώσει ανάστημα, να απαιτήσει και να επιτύχει την προστασία των κλαδικών συμβάσεων και της δημοκρατικής λειτουργίας των συνδικάτων από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Όλοι και όλες ακολουθούμε τις αποφάσεις των Ομοσπονδιών και των συνδικάτων τους και παίρνουμε μέρος στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση, την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη, στις 10 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο.

Αγωνιζόμαστε για:
 Την απόσυρση του νομοσχεδίου
 Την επαναφορά των απωλειών της εργατικής τάξης από τα μνημόνια και τους αντεργατικούς νόμους πριν από αυτά
 Την υπογραφή Κλαδικών Σ.Σ.Ε. που θα εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της εργατικής οικογένειας
 Συνδικάτα ταξικά, όχι εργοδοτικά».