Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα πως και τα γιατί της συμφωνίας πώλησης μέρους της ιδιοκτησίας δυο ξενοδοχείων της Louis στην Κέρκυρα

ξενοδοχεία
17 Σεπτεμβρίου 2019 / 08:18
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε αναζήτηση πόρων με σκοπό την ριζική ανακαίνιση των ξενοδοχειακών μονάδων για την αναβάθμιση (σ.σ. και την ανατίμηση) των τουριστικών υπηρεσιών, βρίσκονται οι επιχειρήσεις που λειτουργούν εδώ.

Μαζί και η Louis, που βλέπει τον ανταγωνισμό να ανεβαίνει στα αστέρια ύστερα από τις επενδύσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια και συνεχίζουν να γίνονται στην ξενοδοχειακή υποδομή. Γι' αυτό πούλησε ποσοστό της ιδιοκτησίας της, πέντε ξενοδοχείων στην Ελλάδα, ανάμεσα σ' αυτά και δυο στην Κέρκυρα. Πρόκειται για το Γλυφάδα και το Κόρκυρα, δυο ξενοδοχεία στην Ζάκυνθο και ένα στην Κρήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, το προσύμφωνο παραχώρησης υπογράφτηκε τη Δευτέρα και σύμφωνα με αυτό η Louis διατηρεί το μάνατζμεντ ενώ κρατάει και το προσωπικό. Οι αγοραστές είναι διεθνές fund που αναγνωρίζει την Ελλάδα ως οικονομικό χώρο ευκαιριών, αναδυόμενη τουριστική αγορά, κι έτσι αποκτάει μερίδιο της υποδομής προσδοκώντας στην υπεραξίωσή της προϊόντος του χρόνου. Αν μη τι άλλο, η εκδήλωση του ενδιαφέροντος (σ.σ. ανάλογες συμφωνίες γίνονται σε όλους του ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς) χαρακτηρίζει τη φάση που διέρχεται τα τελευταία τουλάχιστον πέντε χρόνια η ελληνική, τουριστική οικονομία.
Όσον αφορά στην Κέρκυρα, είναι πρόδηλο πως όλα αυτά ξεκίνησαν με την επένδυση της Ικος, τμήμα ενός επιθετικού πακέτου για τη δημιουργία νέων μονάδων στη Μεσόγειο ύψους μισού δισεκατομμυρίου € μέχρι το 2025. Ανάμεσα σ' αυτές και στη Δασιά (σ.σ. σήμερα στην Χαλκιδική, την Κω και τη Μαρμπέλα της Ισπανίας). Σχεδόν αμέσως εκδηλώθηκαν τα αντανακλαστικά του Δασκαλαντωνάκη που ανακαίνισε εκ βάθρων τα ξενοδοχεία του στο Κομμένο. Η Louis με τέσσερις μονάδες στο νησί, δεν θα έμενε παρατηρητής. Γι' αυτό και η συμφωνία παραχώρησης μέρους της ιδιοκτησίας των δυο εξ αυτών, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η αναγκαία και ανταγωνιστική σ' αυτό το επίπεδο, ανακαίνιση.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.