Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Δεν θα μας φιμώσουν» λένε οι Ιδιοκτήτες Τουριστικών Λεωφορείων Κέρκυρας

Τουριστικά λεωφορεία
10 Σεπτεμβρίου 2019 / 13:03

Αγωγή σε βάρος του Σωματείου για συκοφαντική δυσφήμιση

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ανοικτή διαμάχη ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων και εταιρειών ανοικτών περιηγητικών πούλμαν, συνεχίζεται, με επίμαχα θέματα -μεταξύ άλλων- τον ανταγωνισμό και το κυκλοφοριακό πρόβλημα. 
Απαντώντας στις αντιδράσεις του Σωματείου Ιδιοκτητών, επιχείρηση ανοικτών πούλμαν που θεωρεί ότι θίγεται, κατέφυγε σε νομικές ενέργειες εναντίον του. 
 
Για την αγωγή ενημερώθηκαν τουριστικά γραφεία, ιδιοκτήτες τουριστικών πούλμαν και εκπρόσωποι της Ένωσης ξεναγών, σε ανοικτή συνάντηση την Παρασκευή 6/9/19. Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Σωματείου, που υπογράφουν ο πρόεδρος Νίκος Τσαγκάρης και ο Γραμματέας Σπύρος Τσιριγώτης, «ενημερώθηκαν οι παριστάμενοι για αγωγή από εταιρεία ανοικτών πούλμαν σε βάρος του Σωματείου μας για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση. Ομόφωνα οι συνάδελφοι δήλωσαν την αμέριστη συμπαράσταση τους και τη στήριξη στο Σωματείο μας και εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους σε τέτοιες πρακτικές, οι οποίες θεωρήθηκε ότι επιχειρούν να μας εκφοβίσουν και να μας φιμώσουν.
Στο πλαίσιο των Νόμων, το Σωματείο μας θα συνεχίσει ελεύθερα και απρόσκοπτα να ασκεί το αναφαίρετο δικαίωμά μας στην έκφραση γνώμης και στην πολιτική κριτική καθώς και στην ενημέρωση των επαγγελματιών και του Κοινού για αποφάσεις της Διοίκησης, οι οποίες εκτιμούμε ότι είναι λανθασμένες και ότι θίγουν το συλλογικό συμφέρον».


Πέραν αυτών, όπως ενημερώνει το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων, έγινε απολογισμός δράσεων και συζητήθηκαν διεξοδικά τα σημαντικά θέματα του κλάδου αλλά και ευρύτερα, όπως:
- η πορεία του τουρισμού τη φετινή περίοδο
- οι επιπτώσεις στον τουρισμό από το θέμα των απορριμμάτων
- τα προβλήματα στις πύλες εισόδου (λιμάνι και αεροδρόμιο)
- η διαχείριση της κρουαζιέρας
- η διαμόρφωση των τιμών σε συνδυασμό με το επίπεδο παροχής υπηρεσιών
- τα ανοικτά τύπου πούλμαν και το κυκλοφοριακό