Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Σχόλασε ο γάμος» μεταξύ Λέσση και Πανδή στη Νότια Κέρκυρα

Λέσσης Κώστας
07 Σεπτεμβρίου 2019 / 13:32

Κώστας Λέσσης: «...δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθούν οι συγκλίσεις που συνάδουν με τις αρχές του συνδυασμού μας και έτσι δεν είναι εφικτή η συνεργασία με τον συνδυασμό «Νότια Κέρκυρα Πολιτών»...»

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Άδοξο τέλος είχε -πριν καλά-καλά πάρει σάρκα και οστά- ο «γάμος» του εκλεγμένου Δημάρχου Νότιας Κέρκυρας, Κώστα Λέσση και του επικεφαλής της παράταξης «Νότια Κέρκυρα Πολιτών», Γιάννη Πανδή.

Με σημερινή του ανακοίνωση, ο Κώστας Λέσσης βάζει τέλος στο ενδεχόμενο συνεργασίας στο Δημοτικό Συμβούλιο με την παράταξη του Γιάννη Πανδή, καθώς -όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του νέου Δημάρχου Νότιας Κέρκυρας- «...δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθούν οι συγκλίσεις που συνάδουν με τις αρχές του συνδυασμού μας και έτσι δεν είναι εφικτή η συνεργασία με τον συνδυασμό  «Νότια Κέρκυρα Πολιτών»...».

Επί λέξει η ανακοίνωση του Κώστα Λέσση έχει ως εξής:

«Από την πρώτη στιγμή που ο λαός της Νότιας Κέρκυρας με την ετυμηγορία του στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές μας ανέθεσε την ευθύνη της διακυβέρνησης του Δήμου μας, εξέφρασα την πρόθεση μου, που αποτελεί και εδραία πεποίθηση μου,  η οποία στηρίζεται στις αρχές του θεσμού της αυτοδιοίκησης για συγκλίσεις, συναινέσεις και συνεργασίες να συζητήσω με όλους τους επικεφαλής των συνδυασμών του Δημοτικού μας Συμβουλίου για να εξετάσουμε την προοπτική προγραμματικών συγκλίσεων, μέσα από μια διαδικασία όσμωσης και συνεργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε μια αρχική προσέγγιση και συμφωνία με τον επικεφαλής του συνδυασμού «Νότια Κέρκυρα Πολιτών» κύριο Γιάννη Πανδή. Μια συμφωνία η οποία πρέπει να στηρίζεται στις αρχές της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, στον αλληλοσεβασμό και στην όσμωση των διαφορετικών προσεγγίσεων και απόψεων, με στόχο πάντα να τεθούν τα θεμέλια ενός ισχυρού Δήμου που θα βελτιώσει και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Νότιας Κέρκυρας.

Είναι γνωστό σε όλη τη Κερκυραϊκή κοινωνία και πολύ περισσότερο στους συνδημότες μου της Νότιας Κέρκυρας, ότι δεν με ενδιαφέρει η νομή της εξουσίας, αλλά από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα με τα αυτοδιοικητικά πράγματα προτεραιότητα μου, ήταν η εφαρμογή ρεαλιστικών πολιτικών που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και θα αξιοποιούν τις αναπτυξιακές δυνατότητες του τόπου μας.

Η όποια συνεργασία όμως θα πρέπει να στηρίζεται στην αρχή του αλληλοσεβασμού, της αλληλοεμπιστοσύνης και στην αρχή του σεβασμού των αποφάσεων της λαϊκής ετυμηγορίας, έτσι όπως εκφράστηκε κατά την εκλογική διαδικασίας της 26ης Μαΐου  όπου διαμορφώθηκε ο συσχετισμός των δυνάμεων στο Δήμο μας.

Εμείς ως πλειοψηφούσα παράταξη έχουμε την ευθύνη έναντι των συνδημοτών μας που με την πρόσφατη εντολή τους μας ανάθεσαν τη διοίκηση του Δήμου να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας ενσωματώνοντας προτάσεις και θέσεις, από άλλους συνδυασμούς,  που θα ενισχύουν την προοπτική διαμόρφωσης ενός ισχυρού Δήμου. Και αυτό επιδιώξαμε σεβόμενοι τους άλλους συνδυασμού, αλλά και την λαϊκή ετυμηγορία.

Δυστυχώς σε αυτή την προσπάθεια που καταβάλαμε δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθούν οι συγκλίσεις που συνάδουν με τις αρχές του συνδυασμού μας και έτσι δεν είναι εφικτή η συνεργασία με τον συνδυασμό  «Νότια Κέρκυρα Πολιτών» του κυρίου Γιάννη Πανδή.

Όσον αφορά τον ορισμό των Αντιδημάρχων και τις αρμοδιότητες τους ο λαός της Νότιας Κέρκυρας θα ενημερωθεί τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και θα διαπιστώσει την αξιοπιστία λόγων και πράξεων του Δημάρχου.

Οι συνεργασίες στον χώρο της αυτοδιοίκησης είναι κατάκτηση της δημοκρατίας και του πολιτικού μας πολιτισμού και από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να τις επιδιώκουμε».