Ελληνοσερβικό Φόρουμ στο Επιμελητήριο Κερκύρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η φόρμουλα βρέθηκε τελικά κι αντί της αδελφοποίησης με το Εμπορικό Επιμελητήριο της Σερβίας, η συνάντηση μετατράπηκε σε επιχειρηματικό φόρουμ ανάμεσα στους δυο Φορείς.

06
Σεπτεμβρίου / 2019

Υπενθυμίζεται ότι το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου απέρριψε επανειλημμένα και πρόσφατα την πρόταση του προέδρου Γ. Χονδρογιάννη και στελεχών της διοικητικής επιτροπής για την αδελφοποίησή του με τα Επιμελητήρια Σερβίας, Βενετίας και Βαλέτας (Μάλτα).
Πάντως σύμφωνα με την ανακοίνωση Τύπου, Δελτίο Τύπου, το Επιμελητήριο Κέρκυρας φιλοξένησε την Δευτέρα και Τρίτη 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2019, ένα πολύ ξεχωριστό, πρωτοποριακό και ιδιαιτέρα εποικοδομητικό επιχειρηματικό φόρουμ σε συνεργασία και με τη συμμετοχή του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σερβίας. 
Βασικοί πυλώνες του συγκεκριμένου φόρουμ ήταν η γυναικεία, η νεανική καθώς και η κοινωνική επιχειρηματικότητα. 
Στο διήμερο αυτό, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά από παρουσιάσεις και ομιλίες από αντίστοιχα μέλη του Επιμελητηρίου της Σερβίας.
Ιδιαίτερη εντύπωση και αναγνώριση είχαν οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια του φόρουμ, μέσα σεσυνεχώς αυξανόμενο οικονομικό περιβάλλον.
Σημαντικό είναι επίσης και το γεγονός ότι οι περισσότεροι ομιλητές του φόρουμ ήταν γυναίκες, αναδεικνύοντας με το τρόπο αυτό την σημαντικότητα της γυναικείας επιχειρηματικότητας παγκοσμίως.
Επιπλέον, οι συναντήσεις μεταξύ των μελών των δύο επιμελητηρίων και συμμετεχόντων στο φόρουμ, οδήγησαν όχι μόνο στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο Επιμελητηρίων αλλά και στην ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων σχετικά με τα σύγχρονα επιχειρηματικά πλάνα. 
Αποτέλεσμα αυτού του εποικοδομητικού επιχειρηματικού φόρουμ, ήταν και η υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων. Σκοπός αυτού είναι η εκατέρωθεν ανταλλαγή γνώσεων και υποστήριξης σε θέματα όπως η γυναικεία, η νεανική και η κοινωνική επιχειρηματικότητα , με στόχο και σκοπό την περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξη των συνθηκών στους τομείς αυτούς. 
Με την παρουσία τους τιμήσαν το φόρουμ, ο κύριος Σπυρίδων Α. Μάστορας (Επίτιμος Πρόξενος της Σερβίας στην Κέρκυρα) , η κα. ΠαναγιώταΤζάνε (εκπρόσωπος του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων), ο κύριος Βασίλειος Σταφύλης (Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Κέρκυρας, Τάγμα Εθνοφυλακής Κέρκυρας), πάτερ Νικόλαος (εκπρόσωπος της Μητρόπολης), ο κύριος DimitrijeStikic (Marketing, P Rand project manager- εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Σερβίας) και ο κύριος Zeljko Popovic (πρόεδρος του ΔΣ του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ελληνο-Σερβικής Φιλίας), η υποστήριξη του οποίου ήταν καθοριστική για την επιτυχή έκβαση του φόρουμ.