Καθηγητής μονωδίας του Ωδείου Κερκύρας ο Βαρύτονος Σωτήρης Τριάντης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Καθηγητής μονωδίας του Ωδείου Κερκύρας είναι από το τρέχον διδακτικό έτος ο κερκυραίος βαρύτονος

05
Σεπτεμβρίου / 2019

 (και Ψυχίατρος) Σωτήρης Τριάντης. Έχοντας ερμηνεύσει ένα πλήθος ρόλων με διάφορα μουσικά σύνολα, μεταξύ των οποίων η Καμεράτα - Armonia Atenea, ο Σωτήρης Τριάντης θα διδάξει τους σπουδαστές του Ωδείου την φωνητική τεχνική και το ρεπερτόριο της όπερας, του ορατόριου, του lied αλλά και των πιο σύγχρονων μορφών όπως του μιούζικαλ.
Ο Σωτήρης Τριάντης γεννήθηκε στην Κέρκυρα όπου ξεκίνησε μαθήματα κλαρινέτου και θεωρητικών στη Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος», της οποίας υπήρξε μέλος επί σειρά ετών. Υπήρξε ενεργό μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Κερκυραίων, όπως επίσης και της ορχήστρας του Πανεπιστημίου της Bologna στην Ιταλία.
Απόφοιτος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, και με επιπλέον σπουδές στην Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Bologna, εκπαιδεύτηκε στην Ψυχιατρική στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί), έχει εργαστεί ως Ψυχίατρος σε Νοσοκομεία στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο και εργάζεται ως ιδιώτης Ψυχίατρος στην Κέρκυρα.
Σπούδασε μονωδία με υποτροφία στο Ωδείο «Νικόλαος Μάντζαρος», καθώς και με τον βαθύφωνο της ΕΛΣ, Τάσο Αποστόλου, και κατέχει δίπλωμα Μονωδίας με Άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο. Παρακολούθησε επίσης την τάξη μελοδραματικής της Ευγενίας Αρσένη στο Ωδείο Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει masterclass όπερας με τους Δημήτρη Καβράκο, Χριστόφορο Σταμπόγλη και Pietro Ballo, masterclass lied  με τον Andreas Reibenspies και ορατόριου με τον Stephen Varcoe.
Έχει συμπράξει ως σολίστ με την  Καμεράτα - Armonia Atenea με την ορχήστρα των Δήμων Αθηναίων και Κερκυραίων, με την ορχήστρα σύγχρονης μουσικής του Θ. Αντωνίου, με την ομάδα μουσικού θεάτρου «Ραφή», καθώς και σε συναυλίες, ως προσκεκλημένος σολίστ, του Μουσικού Συλλόγου Gina Bachauer, της Φιλαρμονικής Εταιρίας Κέρκυρας και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας, σε παραστάσεις όπερας και μιούζικαλ, στα Φεστιβάλ Salzburg και Αθηνών (σε παραγωγές της Καμεράτα: Romeo e Giulietta /Zingarelli, Kiss me Kate/Porter, Sweeney Todd / Sondheim, Ιοκάστη / Κουρουπός) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ηρώδειο, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο μουσείο Μπενάκη, στον φιλολογικό σύλλογο ‘Παρνασσό’, στο ωδείο Αθηνών, στο Βeton7, στο Vault Theater Plus, στο Θέατρο ¨Λευτέρης Βογιατζής¨, στην Ιόνιο Ακαδημία Κέρκυρας  και στο θέατρο Απόλλων της Ερμούπολης Σύρου (Φεστιβάλ Αιγαίου).
 Στους ρόλους που έχει ερμηνεύσει συμπεριλαμβάνονται οι Escamillo (Carmen/Bizet), Silvio (I Pagliacci / Leoncavallo), Aeneas (Dido and Aeneas/Purcell), Sharpless (Madama Butterfly/Puccini), Monterone, Rigoletto (cover) (Rigoletto/Verdi), Πέτρος (El Greco/Χατζηνάσιος), Τραυματιοφορέας (Hin und zuruck/Hindemith), Αlfio (Cavalleria rusticana/Mascagni), Officer (The penal colony/Glass), The King (The Idea/Holst), Melisso (Alcina/Handel), Υποψήφιος βουλευτής (Ο Υποψήφιος/Ξύνδας)
Η δισκογραφική του δουλειά περιλαμβάνει συμμετοχή σε CD με έργα Επτανησίων συνθετών, καθώς και συμμετοχή στο CD "Rossini" του κόντρα τενόρου Franco Fagioli σε παραγωγή της Deutsche Grammophon, με την Καμεράτα - Armonia Atenea υπό τον Γιώργο Πέτρου.

Ελένη Κορωνάκη