Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με βιοαέριο από οργανικά υπολείμματα λειτουργεί απορριμματοφόρο στο δήμο Χαλανδρίου

Κυκλική οικονομία
05 Σεπτεμβρίου 2019 / 12:28

Βιοαεριοκίνηση - Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα

ΑΘΗΝΑ. Ο καθηγητής του ΕΜΠ και δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου Γεράσιμος Λυμπεράτος δημοσιοποίησε ότι «σήμερα κινήσαμε το απορριμματοφόρο του Δήμου Χαλανδρίου με το αναβαθμισμένο βιοαέριο που παράγουμε στο ΕΜΠ από τα προ ξηραμένα υπολείμματα τροφών ολοκληρώνοντας ένα βασικό στόχο κυκλικής οικονομίας στο πλαίσιο του Waste4Think!»



Την ανακοίνωση έκανε στη διάρκεια συνεδρίου στη Ρόδο, όπου συμμετέχει μαζί με το στέλεχος του Δήμου Δημήτρη Μαθιουδάκη και παρουσίασε τα ευρήματα από τον λεπτομερή χαρακτηρισμό των αστικών στερεών αποβλήτων που έγιναν στην Αγία Βαρβάρα Χαλανδρίου τον Σεπτέμβρη του 2018 και τον Ιούνιο του 2019, αφού είχε μπει πλέον και ο καφέ κάδος με ενημέρωση των πολιτών (σε λεπτομέρεια που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα), όπως ανέφερε ο κ. Λυμπεράτος. «Ανακύκλωση πάνω από 75% και στις δύο μετρήσεις», τόνισε ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος.
Ο δήμος Χαλανδρίου έχει δώσει έμφαση στην διαχείριση των απορριμμάτων  μέσω του συστήματος της κυκλικής οικονομίας και έχει βραβευτεί για την καινοτομία του.

Πηγή: Otavoice.gr