Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γαλιατσάτος προς Κράτσα: «Παραδίδουμε την Περιφέρεια με θετικό πρόσημο» (video)

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
29 Αυγούστου 2019 / 11:21
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με ανταλλαγή φιλοφρονήσεων έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης η τελετή παράδοσης και παραλαβής της Περιφερειακής Αρχής.

Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, παρόντων του προέδρου του συμβουλίου Χρήστου Μωραΐτη και του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Διονύση Στραβοράβδη, παρέδωσε στην Ρόδη Κράτσα έναν ογκώδη φάκελο με το χαρτοφυλάκιο της Περιφέρειας, κάνοντας συνάμα και έναν σύντομο απολογισμό.

«Παραδίδουμε την Περιφέρεια με θετικό πρόσημο» είπε, και αναφέρθηκε στους τομείς της εξωστρέφειας, της υπεράσπισης της δημόσιας περιουσίας και των δημοκρατικών αρχών, την προσέγγιση των απόδημων Επτανησίων, τις σύγχρονες μεθόδους τουριστικής προβολής του brand name "Ionian Islands", την προβολή των τοπικών αγροτικών προϊόντων. Μίλησε επίσης για το Περιφερειακό Χωροταξικό Σχεδιασμό Ιονίων Νήσων αλλά και τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.
Περνώντας στους αριθμούς, ο Θ. Γαλιατσάτος ενημέρωσε τη Ρόδη Κράτσα για το αποθεματικό των 28 εκατομμυρίων που διαθέτει ως "μαξιλάρι" σήμερα η Περιφέρεια αλλά και το σύνολο των δρομολογημένων χρηματοδοτήσεων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το ΕΣΠΑ κ.λ.π. 

Μάλιστα την ενημέρωσε για ένα "δώρο της τελευταίας στιγμής" όπως είπε, αφού μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιστροφής στην ΠΙΝ του ποσού των 5,7 εκατομμυρίων από την υπόθεση του Λυρικού Θεάτρου, που δικαιώθηκε μετά από δικαστικούς αγώνες. 
Κλείνοντας ο Θ. Γαλιατσάτος υπογράμμισε ότι «ως παράταξη δεν ακολουθήσαμε την πολιτική της υπονόμευσης, έστω κι αν χάσαμε τις εκλογές, κάτι που δεν έγινε με την προηγούμενη περιφερειακή αρχή Σπύρου το 2014». 

Από τη μεριά της η νέα Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα, τον ευχαρίστησε για την ουσιαστική ενημέρωση αλλά και για το έργο του. Υπογράμμισε την ανάγκη να τρέξουμε με ρυθμούς διπλάσιους των σημερινών τα επόμενα χρόνια για να μην χάσουμε τις χρηματοδοτήσεις καθώς επίσης και την επιδίωξή της συνεργαστεί στενά με τις δημοτικές αρχές. «Είναι μια ημέρα συγκίνησης και ευθύνης» κατέληξε «και επιθυμώ με σεβασμό να σας υπολογίζω ως εταίρους στην κοινή μας προσπάθεια για τους στόχους της Περιφέρειας».
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.