Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καθηγητής του Ωδείου από τον Σεπτέμβριο ο κορυφαίος τρομπονίστας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Σπύρος Φαρούγγιας

Ωδείο Κερκύρας
23 Αυγούστου 2019 / 06:20
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο κορυφαίος τρομπονίστας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Σπύρος Φαρούγγιας θα είναι από τον Σεπτέμβριο καθηγητής του Ωδείου

 Κερκύρας με αντικείμενο διδασκαλίας το τρομπόνι και το ευφώνιο. Ο διεθνούς φήμης σολίστ, έχοντας μια εξαιρετική καλλιτεχνική πορεία, έρχεται να προστεθεί στην οικογένεια ενός από τα σημαντικότερα ιστορικά μουσικά ιδρύματα της χώρας μας.
Ο Σπύρος Φαρούγγιας γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1970. Ξεκίνησε μουσική στην Φιλαρμονική Εταιρία Μάντζαρος με τους αείμνηστους Γεώργιο Κούρκουλο, Χρήστο Ρούτση και Όθωνα Γκόγκα. Συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τρομπόνι στο Ωδείο Ραυμόνδη με καθηγητή τον Γιάννη Ελεφάντη. Κατέχει Πτυχίο Αρμονίας και Πτυχίο Διεύθυνσης και Ενοργάνωσης Πνευστών Οργάνων.
Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με Συμφωνικές Ορχήστρες της Ελλάδας, το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, την Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων καθώς και με άλλα σύνολα.
Έχει συμπράξει με την Ορχήστρα Νέων Μεσογείου, την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και την Ορχήστρα των Χρωμάτων.
Υπήρξε μέλος του Κουιντέτου Χάλκινων Πνευστών Melos Brass από το 1996 ως το 2014 με πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα, Ευρώπη, ΗΠΑ και Ιαπωνία.
‘Εχει διδάξει στο Δημοτικό Ωδείο Αγ. Παρασκευής, το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, το Ωδείο Κερκύρας, το Ωδείο Αθηνών και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.
Μαθητές του στελεχώνουν στρατιωτικές μπάντες, δημοτικές φιλαρμονικές και συμφωνικές ορχήστρες της χώρας μας, αλλά και του εξωτερικού.
Από το 1993 είναι μέλος της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.