Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε ευπαθείς περιοχές της Κέρκυρας λόγω επικινδυνότητας, τον 15αύγουστο

απαγόρευση κυκλοφορίας
14 Αυγούστου 2019 / 17:03

Σε ποιες περιοχές απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων τον 15αύγουστο, με απόφαση της αντιπεριφερειάρχη λόγω επικινδυνότητας με δείκτη 4.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έκτακτη Συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε τηνΤετάρτη 14 Αυγούστου 2019 του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.), υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας, κας Νικολέττας Πανδή, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, με κύριο θέμα το «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές, λόγω των επικείμενων έντονων καιρικών φαινομένων».
Βασικός στόχος της σημερινής συνεδρίασης, ήταν ο συντονισμός και η στενή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, στην εκτέλεση των έργων και των δράσεων που έχουν άμεση και καθοριστική προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης κινδύνων, με σκοπό την αποφυγή εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών και την μείωση των επιπτώσεων στις περιπτώσεις που αυτές εκδηλωθούν.
Ενημερώνουμε ότι την 15/08/2019, λόγω του Δείκτη Επικινδυνότητας 4, θα ισχύσει το μέτρο της Απαγόρευσης Κυκλοφορίας Οχημάτων και Παραμονής Εκδρομέων σε «ευπαθείς» περιοχές και συγκεκριμένα στο: α) Δάσος Αγίου Ματθαίου, Αρκουδίλας, Μον Ρεπό, Νήσος Λαζαρέτο, Νήσος Βίδος και Νήσος Ποντικονήσι, Δήμου Κέρκυρας και β) Ερημίτη, Νήσοι Παναγία, Άγιος Νικόλαος και Αντίπαξοι Δήμου Παξών, από ώρα 20:00 μέχρι 07:00 (επόμενης ημέρας).
Με νεότερο Δελτίο Τύπου θα ενημερώσουμε για τα μέτρα που χρειάζεται να ληφθούν από τους πολίτες, ώστε η προσπάθεια αυτή να έχει τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα.
Οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για τις οδηγίες προστασίας από δασικές πυρκαγιές από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).