Σεβαστείτε τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο, λέει ο διοικητής του

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε χειροδικία κατά τραυματιοφορέα αλλά και φθορές στον εξοπλισμό του τμήματος επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Κέρκυρας

14
Aυγούστου / 2019

προέβησαν δύο αλλοδαποί τουρίστες, συνοδοί ασθενών, χθες τα ξημερώματα. Το περιστατικό κατήγγειλε η πρόεδρος του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ντίνα Ιωάννου, η οποία υπογράμμισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας ότι αποτελεί εν δυνάμει κίνδυνο για τους εργαζόμενους στο νοσηλευτικό κατάστημα το γεγονός πως ο χώρος φυλάσσεται μόλις από έναν υπάλληλο εταιρίας security τις πρωινές και απογευματινές βάρδιες και δύο τις νυκτερινές.
 
Η Διοίκηση του νοσοκομείου
 
Για το περιστατικό χειροδικίας στα επείγοντα του νοσοκομείου απέναντι σε εργαζόμενο του νοσοκομείου ο Διοικητής του Φοίβος Κακαβιτσας τονιζει τα εξής: «την εβδομάδα προ του 15αυγούστου ήρθε στη δημοσιότητα περιστατικό που έλαβε χώρα εκτός του τμήματος επειγόντων, κατά το οποίο αλλοδαποί φέρεται να χειροδίκησαν απέναντι σε εργαζόμενο τραυματιοφορέα του νοσοκομείου. Σύμφωνα με τα όσα προφορικά αναφέρθηκαν σε σχέση με την αιτία του συμβάντος, οι συνοδοί ήταν εκνευρισμένοι από το γεγονός μη άμεσης ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ σε κλήση τους, οπότε μετέφεραν οι ίδιοι τον ασθενή στο νοσοκομείο και φέρονται να χειροδίκησαν κατά τη άφιξη έξω από το τμήμα επειγόντων, απέναντι στον εργαζόμενο που πήγε να μεταφέρει τον ασθενή από το αυτοκίνητο στο φορείο, ώστε να τον μετακινησει στο εσωτερικό.
 
Το περιστατικό έγινε μπροστά στον υπάλληλο ασφαλείας του νοσοκομείου, ο οποίος έχει βάρδια ακριβώς στο συγκεκριμένο σημείο, έξω από το χώρο του ΤΕΠ. Είναι προφανές από αυτό το γεγονός ότι το νοσοκομείο:
– ούτε ξέφραγο αμπέλι είναι καθώς ο φύλακας-security ήταν στα 3 μέτρα απόσταση από το συμβάν,
– ούτε αφύλακτη πρόσβαση στο εσωτερικό του τμήματος που εργάζονται ιατροί και νοσηλευτές υπάρχει, καθώς ο χώρος είναι ελεγχόμενα προσβάσιμος με πόρτα που ανοίγει μόνο με κωδικό.
 
Είναι αυτονόητο ότι απέναντι στην επιθετικότητα του κάθε επισκέπτη δε μπορεί να τοποθετηθεί μια στρατιά securiταδων. Η μόνη λύση είναι ο σεβασμός στον εργαζόμενο και μη υπονόμευση του έργου του νοσοκομείου. Μόνο έτσι θα αρθεί η όποια επιφυλακτικότητα είχε δημιουργηθεί στο παρελθόν. Καλό είναι να το υπενθυμίσουμε αυτό, καθώς την τελευταία 3ετία με ανακοινώσεις, συγκεκριμένοι συνδικαλιστές για να χτυπήσουν τη σημερινή διοίκηση, αποδομούσαν στο κοινωνικό γίγνεσθαι, με τις ελάχιστες ή και καθόλου αφορμές, το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών από το νοσοκομείο, συμβάλλοντας στην απαξίωση του έργου του.
 
Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει συγκεκριμένη και ξεκάθαρη πολιτική απέναντι σε όσους παρά τα μέτρα που έχει λάβει, συνεχίζουν να μη σέβονται τους εργαζόμενους. Αφού ελέγξει τα περιστατικά, καταθέτει μηνυτήριες αναφορές απέναντι σε όσους βιαιοπραγούν απέναντι σε εργαζομένους του νοσοκομείου.
 
Όπως σε 2 ακόμη περιστατικά την τελευταία διετία και αυτή τη φορά, έχει ζητήσει αναφορές από τους παρευρισκόμενους, (ζητήθηκαν πριν ακόμα παρέλθει η προθεσμία του αυτόφωρου), ώστε να προβεί σε μηνυτήρια αναφορά και να υπάρξει σύλληψη των δραστών, οι οποίοι ούτως ή άλλως καταγράφησαν από τους αστυνομικούς που έφτασαν στο νοσοκομείο. Παρά την παρότρυνση αυτή δεν έχει υπάρξει ακόμα ανταπόκριση προς αυτή τη κατεύθυνση από τους ίδιους τους παρευρισκομένους εργαζομένους στο συμβάν».