Αναμένεται η εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση της κακοποίησης του Τεμπλονιού

Σε αναμονή της εισαγγελικής πρότασης για την τύχη της δικογραφίας του Τεμπλονιού. Στο στιγμιότυπο η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Μ. Τατάκη με την πρόεδρο του συλλόγου, Μ. Παπανικολοπούλου. ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ομολογία ότι η υπόθεση της χρόνιας και χρονίζουσας κακοποίησης του Τεμπλονιού βρίσκεται στο επίπεδο της εισαγγελικής πρότασης κι όχι στο επίπεδο της ανάκρισης, όπως εσφαλμένα εκτιμήσαμε στο ρεπορτάζ της Δευτέρας, επιτείνει την ανάγκη της δικαστικής εκκαθάρισης αυτής της κυριολεκτικώς όζουσας, μιας και ο λόγος γίνεται για την (κακο)διαχείριση των σκουπιδιών, υπόθεσης.

13
Aυγούστου / 2019

Βρίσκεται σ' αυτό το στάδιο, πάνω από ένα χρόνο τώρα, εν αναμονή της σύνταξης της εισαγγελικής πρότασης που να οδηγεί είτε στο ακροατήριο, να δικαστεί δηλ., είτε στο αρχείο με απαλλακτικό βούλευμα. 
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η ανάκριση έχει ολοκληρωθεί από τον Ιούνιο του 2018. Η πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου Τεμπλονίου, Μάγδα Παπανικολοπούλου, αναφερόμενη στο θέμα και με αφορμή το ρεπορτάζ του enimerosi.com, δέχθηκε έκτοτε τη διαβεβαίωση της εισαγγελέως Πρωτοδικών κ. Τατάκη ότι θα πάει σύντομα στο ακροατήριο. 
Η εξέλιξη εκκρεμεί και αναμένεται με ενδιαφέρον όχι μόνον για τα πρόσωπα αλλά κυρίως διότι προσδοκάται να ικανοποιήσει το περί δικαίου αίσθημα σε μια προσπάθεια αποκατάστασης της εμπιστοσύνης, η διάρρηξη της οποίας δυσκολεύει την όποια λύση του προβλήματος οπουδήποτε στο νησί.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ