Κεφαλονιά: Δύο συλλήψεις για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Συνελήφθησαν στην Κεφαλονιά δύο ημεδαποί για παράνομη μεταφορά και διευκόλυνση εξόδου από την χώρα αλλοδαπών

07
Aυγούστου / 2019

ΚΕΡΚΥΡΑ.   Όπως ανακοινώθηκε από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων, συνελήφθησαν στην Κεφαλονιά, το βράδυ της Τρίτης 6 Αυγούστου, δύο ημεδαποί ηλικίας 41 και 48 ετών αντίστοιχα, με την κατηγορία της παράνομης μεταφοράς και διευκόλυνσης εξόδου από την χώρα αλλοδαπών.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και του Αστυνομικού Τμήματος Παλικής, εντοπίστηκε αρχικά ο 48χρονος να μεταφέρει σε μισθωμένο Ι.Χ.Ε.αυτοκίνητο, δύο αλλοδαπούς.

Από την εξέλιξη των ερευνών εντοπίστηκε και συνελήφθη στο Ληξούρι Κεφαλληνίας και ο 41χρονος, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο ημεδαποί είχαν συγκροτήσει ομάδα με σκοπό την παράνομη μεταφορά των αλλοδαπών και την διευκόλυνση της εξόδου τους,  από την Κεφαλονιά στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα  στο πλαίσιο της έρευνας εντοπίστηκαν σε μισθωμένη κατοικία στην περιοχή της Παλικής, δέκα ακόμη αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν παραληφθεί από τους δύο ημεδαπούς.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν το όχημα με το οποίο μεταφέρονταν οι αλλοδαποί, δύο κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 156 €, αποκόμματα εισιτηρίων του ΚΤΕΛ και ακτοπλοϊκής γραμμής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλονιάς.