Πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες για τα δρομολόγια προς Βίδο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όλο και περισσότερες γίνονται οι διαμαρτυρίες των Κερκυραίων για τα περιορισμένα δρομολόγια προς και από το Βίδο,

27
Ιουλίου / 2019

μέρος που διαχρονικά φιλοξενούσε από το πρωί ως αργά το βράδυ, επισκέπτες και παρέες για δροσιά και καλοκαιρινή αναψυχή. 
Δυστυχώς τα δρομολόγια εκτελούνται πλέον μόνον μέχρι τις 6:30 το απόγευμα, παρόλο που η σύμβαση με τον Δήμο προβλέπει δρομολόγια μέχρι αργά το βράδυ. Το γεγονός έχει γίνει αντικείμενο συζητήσεων και εκδηλώσεων οργής στα κοινωνικά δίκτυα από  Κερκυραίους που επιθυμούν να περάσουν μια ήσυχη μέρα στο παραδεισένιο νησάκι. Το enimerosi.com έχει επίσης γίνει αποδέκτης παραπόνων κατοίκων για το ωράριο εξυπηρέτησης. 

Πολλοί θα θυμούνται πως το τελευταίο βραδινό δρομολόγιο ήταν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα (σ.σ. πάντως μέχρι τις 23:00, οπωσδήποτε). Δινόταν δηλ. η δυνατότητα σε όποιον ήθελε, να κάνει το μπάνιο του και να καθίσει να φάει στο εστιατόριο. Σήμερα αυτή η δυνατότητα δεν δίνεται με το δημοτικό καΐκι, κι έτσι αντικειμενικά το νησάκι προσφέρεται για το πόπολο και τους Σέρβους προσκυνητές το πρωί ενώ το βράδυ συμπτωματικά μόνον για τους επισκέπτες τουριστικών πακέτων και τους ειδικούς ενδεχομένως πελάτες του εστιατορίου. Η πλευρά της ξενοδοχειακής εταιρείας που έχει μισθώσει το εστιατόριο δηλώνει ότι δεν εμπλέκεται με κανέναν τρόπο με τη μεταφορά άλλων εφόσον τους δικούς της πελάτες τους μεταφέρει αυτή.

Ο εργολάβος του δημοτικού καϊκιού αναφέρει πως έχει πρόβλημα με την στελέχωση του καϊκιού. Σύμφωνα με πηγές της δημοτικής Αρχής, σ' αυτό οφείλεται το αργοπορημένο φετινό ξεκίνημα των πλόων. Πριν από ένα περίπου μήνα βρέθηκαν τελικώς δυο καπετάνιοι ώστε τα δρομολόγια να εκτελούνται από το πρωί έως αργά το βράδυ. Όμως λίγο αργότερα ο πρωϊνός καπετάνιος έφυγε κι έτσι το καραβάκι εκτελεί όσα δρομολόγια χωράνε στο ωράριο απασχόλησης της μιας και μοναδικής καπετάνισας. Οι ίδιες δημοτικές πηγές λένε ότι μετά το τελευταίο απογευματινό δρομολόγιο του δημοτικού καϊκιού, ο εργολάβος με άλλο, δικό του σκάφος συνεχίζει να εκτελεί πλόες προς και από το Βίδο, ικανοποιώντας άλλες τουριστικές συμφωνίες, και θα μπορούσε έναντι του ίδιου αντίτιμου (2 €) να εξυπηρετήσει όποιον ήθελε να πάει ή ξέμεινε στο νησάκι και επιθυμεί να επιστρέψει.
Φωτό: FB Tzina Mantzarou