Υδραίου: Δηλώνω ξεκάθαρα ότι θα αλλάξουν όλα στην καθαριότητα

«Θα αλλάξουμε το σύστημα αποκομιδής των απορριμμάτων, θα κάνουμε μακροχρόνια σύμβαση με εργολάβο, με επανακοστολόγηση, αυστηρούς όρους και διαρκή αξιολόγηση».

23
Ιουλίου / 2019

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή τα δυσμενή δημόσια σχόλια για τους αυξανόμενους όγκους συσσωρευμένων απορριμμάτων, η νέα δήμαρχος Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι απαράδεκτες εικόνες με τα σκουπίδια στους δρόμους της Κέρκυρας, μας προσβάλλουν όλους. Αποδεικνύουν τις αστοχίες του συστήματος αποκομιδής αλλά και την έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού.
Όλοι γνώριζαν το πρόβλημα και όφειλαν να είναι προετοιμασμένοι, η καθυστέρηση στην ανανέωση των συμβάσεων με τους εργολάβους δεν είναι δικαιολογία.
Ιδίως όταν προηγήθηκαν τα προηγούμενα, τραγικά καλοκαίρια που αποτέλεσαν δυσφήμιση για το νησί μας.
Την 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνουμε τη διοίκηση του Δήμου.
Δηλώνω ξεκάθαρα ότι το σύστημα αποκομιδής θα αλλάξει, θα προχωρήσουμε σε μακροχρόνια σύμβαση με εργολάβο, ενώ θα υπάρξουν αυστηροί όροι εφαρμογής, διαρκής αξιολόγηση και συνολική επανακοστολόγηση.
Μαζί με την εφαρμογή  κανονισμού καθαριότητας και ενός ολοκληρωμένου συστήματος ανακύκλωσης  θα βελτιώσουμε την εικόνα της καθαριότητας στην Κέρκυρα».