Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πέθανε ο Κερκυραίος συνθέτης Νίκος Λαβράνος

Νίκος Λαβράνος
22 Ιουλίου 2019 / 13:38

Έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 σε ηλικία 86 ετών ο συνθέτης Νίκος Λαβράνος. Ένας σημαντικός μουσικός, συνθέτης και μαέστρος

με καριέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό του οποίου τη μουσική και τα τραγούδια έχουμε χιλιοτραγουδίσει και συνεχίζουμε να αγαπάμε πάρα πολύ, όπως η μεγάλη επιτυχία «Για Πάντα Μαζί» με τον Γιάννη Πάριο σε στίχους Δημήτρη Ιατρόπουλου.
Στο πλάι του πάντα η αγαπημένη του σύζυγος και τραγουδίστρια Μίλλη Καραλή, με την οποία εκτός από τη πορεία στη ζωή, μοιράστηκε μια πορεία στη μουσική.
Συντετριμμένη η σύζυγος μετά τον χαμό του, αποχαιρέτησε τον Νίκο Λαβράνο μέσα από τον λογαριασμό της στο Facebook κάνοντας μια συγκινητική ανάρτηση: «Νίκο μου... Ακριβέ μου... Αγαπημένε μου σύντροφε στη ζωή και στο υπέροχο ταξίδι μας στη μουσικη! Πως να πω το αντιο; Ο κόσμος άδειασε...Πόνος και θλίψη απύθμενη...
Τωρα σιωπη... Καλο ταξιδι αγαπημενε μου!»


Ο Νίκος Λαβράνος ξεκίνησε την καριέρα του στην ορχήστρα που έφτιαξε ο αδελφός του Γεράσιμος Λαβράνος παίζοντας κυρίως κρουστά. Χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο “Νίκος Σκέμπρης” όταν το 1971 συνεργαζόταν δισκογραφικά με τον Γιάννη Πουλόπουλο. Ο Νίκος Λαβράνος έγραψε τραγούδια κυρίως για την σύζυγο του Μίλλη Καραλή ενώ έγραψε τραγούδια και για άλλους τραγουδιστές όπως η Μούσχουρη, η Μαρινέλλα, ο Δάκης, η Μοσχολιού, ο Αδαμαντίδης, ο Άγγελος Διονυσίου, ο Καλατζής, η Γαλάνη, ο Βοσκόπουλος, ο Πάριος και άλλοι. Τα δύο αδέλφια κατάγονταν από την Κέρκυρα.