Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα τεύχη δημοπράτησης στο επίκεντρο

εργοστάσιο απορριμμάτων
16 Ιουλίου 2019 / 09:55
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Και ξαφνικά ξέσπασε αυτός ο επικός καυγάς δι΄ ανακοινώσεων ανάμεσα στον απερχόμενο και την επερχόμενη δήμαρχο με την ευγενική συμμετοχή και τον σχολιασμό του αουτσάιντερ υποψηφίου.

Το επίδικο, η ανέγερση του εργοστασίου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Πέραν των όσων διημείφθησαν δημοσίως, ξενίζει η ένταση της αντιπαράθεσης και ο χρόνος της εκδήλωσης της. Πέραν των ερμηνειών που δίνονται με αναφορά στο ανταγωνιστικό κλίμα και την συνεχιζόμενη εκλογική ατμόσφαιρα, αυτές καθεαυτές οι πληροφορίες για τις υφιστάμενες διαδικασίες ίσως και να φωτίζουν περισσότερο την υπόθεση. Όπως ανακοίνωσε και ο δήμαρχος επίκειται η κατάθεση των τευχών δημοπράτησης της Μονάδας, στα οποία και θα περιγράφονται οι επιθυμητές επιλογές για την κατασκευή του. Αυτά αναμένεται να κατατεθούν στον ΣΥΔΙΣΑ εντός της τρέχουσας εβδομάδας. Η διοίκηση του Συνδέσμου, στην οποία εκπροσωπούνται και η παράταξη της απερχόμενης δημοτικής πλειοψηφίας αλλά και η παράταξη της κ. Υδραίου θα λάβουν γνώση, θα διατυπώσουν τις παρατηρήσεις τους και θα γνωμοδοτήσουν σχετικά. Αποδέκτης η Διαχειριστική Αρχή του τομεακού προγράμματος του ΥΠΕΚΑ, που θα λάβει και την τελική απόφαση, «κλειδώνοντας» τις προσδιαγραφές της δημοπράτησης. Το αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής δεσμεύει όποια από τις δυο δημοτικές Αρχές κληθεί να δημοπρατήσει επί των ημερών της, προσδιορίζοντας τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του έργου. Μέχρι ώρας τουλάχιστον δεν έχει εκδηλωθεί καμιά άλλη ενέργεια σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, που να αμφισβητεί, πολύ περισσότερο, να θέτει εν αμφιβόλω και να αναιρεί αυτή τη διαδικασία. Άλλωστε ό, τι είναι να συμβεί θα γίνει σε κοινή θέα και λόγω της συγκυρίας και λόγω του εξαιρετικού ενδιαφέροντος για την υπόθεση.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.