Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι κερκυραϊκές συμμετοχές στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Καστοριάς

Χριστοπούλεια 2016
28 Ιουνίου 2016 / 02:33

ΚΑΣΤΟΡΙΑ. Τα θερμά σχόλια τόσο των διοργανωτών, όσο και του κοινού της Καστοριάς, απέσπασαν τα κερκυραϊκά σωματεία τα οποία συμμετείχαν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στη μακεδονική πόλη, το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιουνίου.

Ο λόγος για την Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας «Δημόδοκος» και τον Φιλαρμονικό Σύλλογο Σκριπερού, που έλαβαν μέρος στα «Χριστοπούλεια 2016». Τα «Χριστοπούλεια» διοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος» και περιλαμβάνουν μια σειρά καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, εικοσαήμερης διάρκειας συνολικά (10-20 Ιουνίου).

Στο πλαίσιο αυτό, η Δημοτική Χορωδία «Δημόδοκος» υπό τη διεύθυνση της Δήμητρας Καλογεροπούλου, έλαβε μέρος στη συνάντηση χορωδιών που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Ιουνίου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης η Παραδοσιακή Μικτή Χορωδία Ενηλίκων του Συλλόγους «Αθανάσιος Χριστόπουλος» και η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας. Την Κυριακή 26 Ιουνίου, το Μουσικό Σώμα του Φιλαρμονικού Συλλόγου Σκριπερού υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Σπύρου Ρουβά, πραγματοποίησε συναυλία στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας. Στη συναυλία παρουσιάστηκε ένα μέρος από το μουσικό πρόγραμμα που είχε προετοιμαστεί, εξαιτίας των εμποδίων που έθεσαν οι κακές καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, η πραγματοποίηση της συναυλίας, έστω και υπό τα δύσκολα αυτά δεδομένα, άφησε θετικές εντυπώσεις σε όσους την παρακολούθησαν.

Η κερκυραϊκή συμμετοχή στα «Χριστοπούλεια 2016» ολοκληρώνεται τη τελευταία ημέρα της διοργάνωσης (Πέμπτη 30 Ιουνίου), με τον Πολυφωνικό Χορό Κυνοπιαστών «Γειτονία» σε μια βραδιά αφιερωμένη στην παράδοση της Κέρκυρας.