Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεχίζονται οι συναντήσεις της πρωτοβουλίας ενάντια στις εξορύξεις

Εξορύξεις
05 Ιουλίου 2019 / 13:20

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στις εξορύξεις πετρελαίου στο θαλάσσιο χώρο της Κέρκυρας και γενικότερα του Ιονίου,

διοργανώθηκε στο χώρο της καφετέριας του παλαιού Ψυχιατρείου την Τετάρτη, απ’ την Πρωτοβουλία Πολιτών «Κέρκυρα χωρίς ορυκτά καύσιμα - Fossil Free Corfu». Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Πρωτοβουλίας, «το ζωηρό ενδιαφέρον των συμπολιτών μας, δύο εβδομάδες μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη ενημέρωση συζήτηση που διοργάνωσε το “Fossil Free Corfu” στο Εργατικό Κέντρο, ήταν εμφανές, καθώς προσήλθε ένας επίσης μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων ατόμων (περισσότερα από 50) όλων των ηλικιών με διάθεση για ενεργή συμμετοχή».
Mετά από μια σύντομη ενημέρωση για την ως τώρα δραστηριότητα και το σκοπό της Πρωτοβουλίας, έγινε μια εκτεταμένη (τρίωρη) διαλεκτική συζήτηση, στο πλαίσιο της οποίας καταγράφηκαν οι θέσεις και οι προτάσεις των παρευρισκομένων και υπήρξε ένα οργανωτικό ξεκίνημα για τη διεύρυνση της πρωτοβουλίας και των δράσεών της. Έγινε συζήτηση σε κύκλους και δημιουργήθηκαν τρεις ομάδες εργασίας (επιστημονικής υποστήριξης, διοργάνωσης δράσεων και γραμματειακής υποστήριξης / επικοινωνίας).
Καταγράφηκε έτσι και συζητήθηκε η διάθεση πολλών ανθρώπων για ενεργή συμμετοχή, αλλά και για θετικές δράσεις. Τέλος, αποφασίστηκε η σύσταση μιας συντονιστικής ομάδας με εκπρόσωπους των ομάδων εργασίας, η οποία θα οργανώσει και θα καταθέσει προτάσεις δράσεων στην επόμενη ανοιχτή συνέλευση εντός του τρέχοντος μήνα και για την οποία θα υπάρξει ενημέρωση.
Επικοινωνία:
Email: fossilfrecorfu@gmail.com
FB: www.facebook.com/fossilfreeCorfu/