Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο για την πρόληψη των πυρκαγιών

Πυρκαγιά
26 Ιουνίου 2019 / 14:28

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου, για την αντιπυρική προστασία, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Παλαιό Δημαρχείο, υπό την προεδρία του Δημάρχου Κέρκυρας Κώστα Νικολούζου.

Στην σύσκεψη, που ήταν η πρώτη του οργάνου για την φετινή  χρονιά,  έγινε αναφορά στα προβλήματα  που υπάρχουν  και στις  άμεσες ενέργειες που χρειάζονται  για τον καλύτερο συντονισμό ενόψει της αντιπυρικής  περιόδου.
 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η νέα Δήμαρχος του κεντρικού Δήμου Κέρκυρας   Μερόπη Υδραίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία του Δήμου Κέρκυρας,  Ανδρέας Γουλής, ο Διοικητής του Α' Πυροσβεστικού Σταθμού Κέρκυρας, Γιάννης  Ζαμπάνης και εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του ΝΑΣΚΕ, του Λιμενικού, της Δασικής Υπηρεσίας,  της  ΔΕΗ,  του ΕΚΑΒ, υπηρεσιακοί παράγοντες και εθελοντικές οργανώσεις.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε  την Πυροσβεστική για την ετοιμότητα και αποτελεσματικότητά της στην αντιμετώπιση  των πυρκαγιών, που εκδηλώθηκαν την προηγούμενη  περίοδο,  καθώς και όλους τους φορείς που συμμετείχαν  στην κατάσβεση, τις εθελοντικές οργανώσεις και τους πολίτες. Τόνισε την πρόοδο που έχει σημειωθεί  τα τελευταία χρόνια, στον τομέα της πρόληψης. Αναφέρθηκε επίσης στην ενίσχυση που θα έχει ο Δήμος σε μηχανήματα  από το πρόγραμμα “Φιλόδημος”.

Ο Διοικητής του Πυροσβεστικού σταθμού Κέρκυρας κ. Ζαμπάνης έκανε μια γενική ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί και στα Διαπόντια νησία  και επισήμανε ορισμένα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πρόληψη των πυρκαγιών.
Όλοι συμφώνησαν ότι το επιχειρησιακό σχέδιο  έχει λειτουργήσει  μέχρι σήμερα αποτελεσματικά και επισήμαναν  το κλίμα συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ των φορέων  και των εθελοντικών οργανώσεων με την Πυροσβεστική Υπηρεσία,  “αυτή η συνεργασία” ανέφεραν “έχει φέρει και τα πολύ καλά αποτελέσματα και παρότι έχουν εκδηλωθεί πολλές εστίες,  τα προηγούμενα χρόνια οι καταστροφές είναι σχετικά μικρές”.