Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το πλοίο της Greenpeace στο λιμάνι της Κέρκυρας (video-photos)

Greenpeace
21 Ιουνίου 2019 / 07:45

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έδεσε στο λιμάνι της Κέρκυρας το πλοίο Rainbow Warrior

Θα παραμείνει για δύο μέρες (21 και 22 Ιουνίου). Το πλοίο ταξιδεύει στην Ελλάδα στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής περιοδείας της οργάνωσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και για την προώθηση της καθαρής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές αντί των βρώμικων ορυκτών καυσίμων.Στόχος είναι να στηρίξει τη δράση των τοπικών κοινωνιών ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων και να αναδείξει το πρόβλημα της κλιματικής κρίσης που αντιμετωπίζουμε.

Το κοινό μπορεί να το επισκέπτεται την Παρασκευή από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 17:00 μέχρι τις 20:00 και το Σάββατο  από τις 18:00 μέχρι τις 20:00. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ξεναγηθεί σε αυτό το ιστορικό πλοίο, να δει μία έκθεση φωτογραφίας που θα δείχνει τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών αλλά και τις λύσεις για την προστασία του κλίματός μας, και να συμμετέχει σε δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. 

Επίσης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πλοίου, στις 21 Ιουνίου, από τις 17:00 ως τις 20:30, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήρι “Μαζί για την ενεργειακή μετάβαση στην Ελλάδα” πάνω στο Rainbow Warrior, σχετικά με τα οφέλη των ενεργειακών κοινοτήτων και σχετικές πρωτοβουλίες που έχουν ξεκινήσει στη χώρα. Στις 22 Ιουνίου, οι πρωτοβουλίες από όλη την Ελλάδα ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων θα μοιραστούν τη διεθνή εμπειρία σε σχέση με τον αγώνα που διαδραματίζεται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο για να σταματήσει η εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και ορυκτών καυσίμων, δεδομένου ότι η αντίστροφη μέτρηση της καταστροφικής υπερθέρμανσης του πλανήτη έχει ξεκινήσει, ενώ οι συνέπειες σε οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο από τη λιγνιτική παραγωγή καταστρέφουν τα όνειρα των τοπικών κοινωνιών.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Οι επιστήμονες προειδοποιούν: έχουμε 11 χρόνια για να μειώσουμε τη χρήση ορυκτών καυσίμων στο μισό και να αποτρέψουμε τη μη αναστρέψιμη κλιματική αλλαγή. Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης. Απαιτούμε κλιματική και ενεργειακή πολιτική η οποία ευθυγραμμίζεται με τις υποδείξεις της επιστήμης για συγκράτηση της πλανητικής θερμοκρασίας στον 1,5°C. Απαιτούμε γρήγορη απεξάρτηση της οικονομίας από τα ορυκτά καύσιμα ως το 2040, προώθηση της εξοικονόμησης και των καθαρών πηγών ενέργειας και ακύρωση όλων των σχεδίων εξόρυξης υδρογονανθράκων στη χώρα. Απαιτούμε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να συνειδητοποιήσουν το διακύβευμα και από το νέο κοινοβούλιο που θα διαμορφωθεί μετά τις εκλογές άμεσο ψήφισμα για την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την κλιματική αλλαγή, όπως ήδη έχουν κάνει κοινοβούλια άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Είναι δικαίωμά μας να προστατέψουμε τη ζωή μας και τον τόπο μας και μαζί μπορούμε να το καταφέρουμε!