Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενημέρωση-συζήτηση για τις εξορύξεις πετρελαίου στο Ιόνιο

εξορύξεις
16 Ιουνίου 2019 / 06:16

Από την Πρωτοβουλία πολιτών για μια Κέρκυρα ελεύθερη ορυκτών καυσίμων-Fossil Free Corfu με την υποστήριξη της Greenpeace Greece και WWF Hellas

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Πρωτοβουλία Πολιτών για μια Κέρκυρα χωρίς ορυκτά καύσιμα (Fossil Free Corfu) διοργανώνει την πρώτη στο νησί μας επιστημονικού χαρακτήρα εκδήλωση με τίτλο: «Εξορύξεις Πετρελαίου στην Κέρκυρα». Η εκδήλωση θα έχει τη μορφή μιας ανοικτής ενημέρωσης-συζήτησης για τα σχέδια και τις επιπτώσεις των εξορύξεων πετρελαίου γύρω από την Κέρκυρα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, με ώρα προσέλευσης στις 19:30, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κέρκυρας (2ος όροφος, Σαμάρα 6, Πεζόδρομος) και έχει ελεύθερη είσοδο. Η έναρξη της εκδήλωσης θα γίνει ακριβώς στις 20:00 και η διάρκειά της εκτιμάται σε 90’.

Η επιμέρους θεματολογία περιλαμβάνει τις παρακάτω εισηγήσεις 1) Επιπτώσεις ερευνών και εξορύξεων πετρελαίου στο θαλάσσιο περιβάλλον, 2) Ανάγκη προστασίας θαλάσσιου πλούτου Κέρκυρας και Παξών , 3) Οικονομικό ρίσκο εξορύξεων και οικονομικές επιπτώσεις στα νησιά του Ιονίου και 4) Κλιματική αλλαγή και η ανάγκη αλλαγής  του ενεργειακού τομέα. Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι ο Υπεύθυνος Κλιματικής Δικαιοσύνης Greenpeace κ. Κώστας Γριμάνης, ο  Βιολόγος – Ιχθυολόγος και μέλος Δ.Σ. Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας κ. Σταμάτης Γκίνης και ο Οικονομολόγος και μέλος της μέλος WWF κ. Ολιβιέ Βαρδακούλιας. Επίσης, στην εκδήλωση μεταφέρουν την εμπειρία τους η εκπρόσωπος   της Πρωτοβουλίας Πολιτών Πρέβεζας κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων κα. Πέλλα Καλογήρου και ο εκπρόσωπος της Ανοικτής Συνέλευσης Ιθάκης-Κεφαλονιάς κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων κ. Δημήτρης Μπούζος. Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος Άρη Καρδόνα.
 
Πρωτοβουλία Πολιτών για μια Κέρκυρα ελεύθερη Ορυκτών Καυσίμων