Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στα ΚΕΠ, σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και στα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ η Μερόπη Υδραίου

Μερόπη Υδραίου
15 Μαΐου 2019 / 18:23

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την αντιπεριφερειάρχη κα Πανδή, τα ΚΕΠ, δημόσιες υπηρεσίες, τοπικά καταστήματα τραπεζών αλλά και τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ επισκέφθηκε σήμερα

η υπ. Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ Μερόπη Υδραίου.
Συζήτησε μαζί με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους με την αντιπεριφερειάρχη κα Νικολέτα Πανδή για ζητήματα που αφορούν τον Δήμο και την στενή συνεργασία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των δυο θεσμών της τοπικής αυτοδιοίκησης και την άμβλυνση της γραφειοκρατίας προκειμένου να ολοκληρώνονται πιο γρήγορα έργα και προμήθειες.



Στην συνέχεια η Μερόπη Υδραίου συνομίλησε με πολίτες και εργαζόμενους στις υπηρεσίες που επισκέφτηκε.
«Είμαι εδώ για να κάνουμε μια Νέα Αρχή. Χτίζουμε το Νέο Δήμο από την αρχή. Αυτό είναι το δικό μας μήνυμα. Έναν Δήμο που θα προσφέρει νέες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους δημότες  του, που θα λειτουργεί με ψηφιακές και ευέλικτες διαδικασίες,  έναν    Δήμο  που  θα  έχει  αναπτυξιακό  σχέδιο, έναν Δήμο πρότυπο-καθαριότητας, τον Νέο Δήμο των πολιτών» ήταν το μήνυμα της κ. Υδραίου προς τους πολίτες.



Στη συνάντηση της με τους εργαζόμενους στα συνεργεία  της ΔΕΥΑΚ, η κ. Υδραίου αναφέρθηκε στην ανάγκη για στελέχωση της επιχείρησης με επαρκές προσωπικό, με προτεραιότητα την αποκατάσταση των εργαζομένων που αδίκως έχασαν την δουλειά τους, ενώ τόνισε ότι επιβάλλεται να υπάρχει δικαιοσύνη στο μισθολογικό καθεστώς αλλά και στην εν γένει αντιμετώπιση όλων των εργαζομένων και είπε χαρακτηριστικά : «Η πόρτα μου θα είναι πάντα ανοικτή για να μπορεί κάθε εργαζόμενος να εκφράσει άμεσα το πρόβλημα του», καθώς η καλή συνεργασία και συνεννόηση είναι αναγκαία προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης. Κατόπιν κατέθεσε εγγράφως στους εργαζόμενους το πρόγραμμα της  στο οποίο αναφέρονται οι  προγραμματικές της δεσμεύσεις για την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης στα προβληματικά σημεία σε όλες τις δημοτικές ενότητες και την ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα των έργων επέκτασης και αναβάθμισης των βιολογικών καθαρισμών της Κέρκυρας, του  Σκάφωνα, της Χρυσίδας  και  του  Αγίου  Μάρκου.
Έκανε επίσης λόγο για την ανάγκη εγκατάστασης και λειτουργίας συστήματος τηλεχειρισμού και τηλεελέγχου των  δικτύων ύδρευσης για να περιοριστούν οι διαρροές νερού, παράλληλα με την κατασκευή νέων δεξαμενών στις περιοχές που υπάρχει ανάγκη, για να διασφαλιστεί η επάρκεια νερού.