Σεμινάριο διαχείρισης βιβλιογραφίας για μεταπτυχιακούς φοιτητές

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Βιβλιοθήκη και το Κέντρο Πληροφόρησης του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνει σεμινάριο για

16
Μαΐου / 2019

τους Μεταπτυχιακούς Φοιτητές με θέμα τη διαχείριση βιβλιογραφίας. Το σεμινάριο θα επικεντρωθεί στην αυτοματοποιημένη διαχείριση των βιβλιογραφικών αναφορών, με την παρουσίαση και πρακτική χρήση του προγράμματος οργάνωσης και διαχείρισης βιβλιογραφικών αναφορών Mendeley. Το πρόγραμμα αυτό, μεταξύ άλλων, μορφοποιεί τις αναφορές μας σε όποιο πρότυπο επιθυμούμε και διατηρεί το αρχείο όλων των βιβλιογραφικών αναφορών μας για μελλοντική χρήση.
 
Σημειώνουμε ότι κάθε συμμετέχων/χουσα δημιουργεί προσωπικό λογαριασμό στο Mendeley, για τις ανάγκες του σεμιναρίου, τον οποίο διατηρεί και μπορεί στη συνέχεια να τον χρησιμοποιεί για την οργάνωση και διαχείριση των δικών του/της βιβλιογραφικών αναφορών.
 
Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί την Πέμπτη 16/5 στις 10:00 και την Παρασκευή 17/5 στις 12:00. Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων και θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες.
 
Όσοι ενδιαφέρεστε να το παρακολουθήσετε, παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στέλνοντας συμπληρωμένα τα εξής στοιχεία υπόψη της κ. Θάλειας Γκόντα στην ηλ. διεύθυνση: [email protected]: Ονοματεπώνυμο, Τμήμα Email, Τηλ. επικοινωνίας, Ημέρα και ώρα Προτίμησης (δηλ. Πέμπτη 16/5 στις 10:00 ή Παρασκευή 17/5 στις 12:00 ή και τα δύο).
 
Καλούμε λοιπόν τους Μεταπτυχιακούς Φοιτητές να υποβάλουν τη δήλωση συμμετοχής τους ως την Τρίτη 14/5 και ώρα 13:00. Στη συνέχεια, θα επεξεργαστούμε τις δηλώσεις και θα ενημερώσουμε με email τους επιλεγέντες το αργότερο ως την Τετάρτη 15/5.
 
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Θάλεια Γκόντα (2661087338, [email protected]).
 

Ελένη Κορωνάκη