Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σεμινάριο διαχείρισης βιβλιογραφίας για μεταπτυχιακούς φοιτητές

Ιόνιο Πανεπιστήμιο
14 Μαΐου 2019 / 15:23
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Βιβλιοθήκη και το Κέντρο Πληροφόρησης του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνει σεμινάριο για

τους Μεταπτυχιακούς Φοιτητές με θέμα τη διαχείριση βιβλιογραφίας. Το σεμινάριο θα επικεντρωθεί στην αυτοματοποιημένη διαχείριση των βιβλιογραφικών αναφορών, με την παρουσίαση και πρακτική χρήση του προγράμματος οργάνωσης και διαχείρισης βιβλιογραφικών αναφορών Mendeley. Το πρόγραμμα αυτό, μεταξύ άλλων, μορφοποιεί τις αναφορές μας σε όποιο πρότυπο επιθυμούμε και διατηρεί το αρχείο όλων των βιβλιογραφικών αναφορών μας για μελλοντική χρήση.
 
Σημειώνουμε ότι κάθε συμμετέχων/χουσα δημιουργεί προσωπικό λογαριασμό στο Mendeley, για τις ανάγκες του σεμιναρίου, τον οποίο διατηρεί και μπορεί στη συνέχεια να τον χρησιμοποιεί για την οργάνωση και διαχείριση των δικών του/της βιβλιογραφικών αναφορών.
 
Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί την Πέμπτη 16/5 στις 10:00 και την Παρασκευή 17/5 στις 12:00. Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων και θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες.
 
Όσοι ενδιαφέρεστε να το παρακολουθήσετε, παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στέλνοντας συμπληρωμένα τα εξής στοιχεία υπόψη της κ. Θάλειας Γκόντα στην ηλ. διεύθυνση: [email protected]: Ονοματεπώνυμο, Τμήμα Email, Τηλ. επικοινωνίας, Ημέρα και ώρα Προτίμησης (δηλ. Πέμπτη 16/5 στις 10:00 ή Παρασκευή 17/5 στις 12:00 ή και τα δύο).
 
Καλούμε λοιπόν τους Μεταπτυχιακούς Φοιτητές να υποβάλουν τη δήλωση συμμετοχής τους ως την Τρίτη 14/5 και ώρα 13:00. Στη συνέχεια, θα επεξεργαστούμε τις δηλώσεις και θα ενημερώσουμε με email τους επιλεγέντες το αργότερο ως την Τετάρτη 15/5.
 
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Θάλεια Γκόντα (2661087338, [email protected]).
 

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.