Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γιατί μαζεύονται πάλι τα σκουπίδια στους δρόμους;

σκουπίδια
09 Μαΐου 2019 / 08:24

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην έλλειψη προσωπικού φαίνεται να οφείλεται η συγκέντρωση σκουπιδιών στα γνωστά σημεία, στην πόλη και την ύπαιθρο.

Σύμφωνα με πηγές της Υπηρεσίας Καθαριότητας, το «τέρας» έχει πλέον τρία κεφάλια: Οι μόνιμοι επιτυχόντες στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ να στελεχώσουν την Υπηρεσία εξακολουθούν να αναμένονται (μετά από ένα χρόνο!). Το αίτημα για την αναπλήρωσή τους από επαρκή αριθμό εποχικών, μέχρι να'ρθούν οι μόνιμοι, κόλλησε επίσης στον ΑΣΕΠ. Τρίτο πρόβλημα: Βρισκόμαστε σε "κενό" διάστημα μεταξύ των παλιών και των νέων εργολαβιών. Οι παλιές εργολαβίες συμπλήρωσαν το προβλεπόμενο τονάζ  λόγω φόρτου του Πάσχα και οι νέες εργολαβίες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα. Όπως λέει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Σπύρος Καλούδης στο enimerosi.com, «καλώς εχόντων των πραγμάτων, τη Δευτέρα θα εγκατασταθεί η εργολαβία για την περιοχή της πόλης. Για τις περιοχές εκτός πόλης, αναμένεται καθυστέρηση κάποιων ημερών, μέχρι να λυθούν κάποια προβλήματα γραφειοκρατικής φύσης από τη μεριά του εργολάβου».
Ως εκ τούτου αυτό το χρονικό διάστημα η αποκομιδή αναμένεται προβληματική.
Να σημειωθεί ότι το πρόβλημα εντείνεται αφού έχει ανοίξει η τουριστική σεζόν και η παραγωγή είναι ήδη αυξημένη. Αυτή την στιγμή έχει ήδη φθάσει σε 280 τόνους ημερησίως, όταν στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, φθάνει τους 330 τόνους!