Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λεωφορειούχοι: Γνωρίζετε τι γίνεται στην Κέρκυρα με τα πούλμαν ανοικτού τύπου κ. Κουντουρά;

Έλενα Κουντουρά
27 Απριλίου 2019 / 12:34

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απαντήσεις από την υπουργό Τουρισμού και υποψήφια ευρωβουλευτή, ζητά ΄εναγωνίως΄ το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων, με αφορμή την επίσκεψή της στο νησί

Η ανοικτή επιστολή

Προς Την κ. Έλενα Κουντουρά Υπουργό Τουρισμού
Κοιν. - Αξιότιμο Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα - ΜΜΕ

Αξιότιμη κ. Κουντουρά,

Πληροφορηθήκαμε ότι σύντομα θα επισκεφθείτε την Κέρκυρα για τις εορτές του Πάσχα. Σας ευχαριστούμε πολύ για την προτίμησή σας στο νησί μας και θέλουμε από τώρα να σας καλωσορίσουμε μαζί με τις ευχές μας για τις Άγιες Ημέρες. Επιτρέψτε μας, όμως, εκμεταλλευόμενοι και την εδώ παρουσία σας αφενός να σας στείλουμε την πρόσφατη επιστολή μας για τα ανοικτού τύπου πούλμαν, στην οποία περιγράφουμε αναλυτικά και τεκμηριωμένα τις καταστροφικές επιπτώσεις που έχουν για την πόλη μας και την οικονομία του νησιού μας και αφετέρου, επειδή το θέμα σάς αφορά προσωπικά (αφού έχετε συνυπογράψει τις σχετικές άδειες), να σας απευθύνουμε τα παρακάτω ερωτήματα:

1. Γνωρίζετε κ. Υπουργέ την επιβάρυνση που έχει δημιουργηθεί στο Ιστορικό Κέντρο της Κέρκυρας από τα 20 ανοικτού τύπου πούλμαν, που πραγματοποιούν καθημερινά δεκάδες ή εκατοντάδες, κυκλικές, επαναλαμβανόμενες διαδρομές σε ένα πολύ μικρό χώρο, που είναι μάλιστα Μνημείο Unesco? Όπως επιτυχώς αναφέρθηκε από την Ένωση Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων, ούτε ένα από ‘τα διώροφα σιδερένια «τέρατα», δεν έχουν θέση στην Κέρκυρα.

2. Ποιο ήταν κ. Υπουργέ το σκεπτικό σας με την υπογραφή των αδειών αυτών και τι απαντάτε στα 8 (οκτώ) σημεία που αναλυτικά περιγράφουν τις τραγικές συνέπειες?

3. Συμφωνείτε, κ. Υπουργέ, με τις αρχές της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και πώς συνάδει αυτή η αρχή με το φαινόμενο που περιγράφουμε, που καταστρέφει την πόλη της Κέρκυρας και θέτει σε τεράστιο κίνδυνο το μέλλον?

4. Γνωρίζετε στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη, που φιλοδοξείτε να εκπροσωπήσετε τον Ελληνικό Λαό, σε μικρά νησιά όπως η Κέρκυρα με ένα εξαιρετικά ευαίσθητο Ιστορικό Κέντρο, να έχει συμβεί μία παρόμοια βάρβαρη κατάσταση?

5. Εκτιμάτε, κ. Υπουργέ, ότι η υπογραφή σας αυτή, η οποία ήλθε ασφαλώς σε συνεργασία και συνεννόηση με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, βοηθάει την Κυβέρνησή σας εν όψει των τοπικών και ευρωπαϊκών εκλογών ή έχετε δώσει τα μεγαλύτερα όπλα στους πολιτικούς σας αντιπάλους?

Αναμένουμε με αγωνία τις δημόσιες απαντήσεις σας, κ. Υπουργέ, γιατί δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι αρνείσθε να λογοδοτήσετε στους σκληρά φορολογούμενους Έλληνες πολίτες, που σας έχουν στείλει στην θέση σας, ιδιαίτερα στους Κερκυραίους που έχουν δοκιμασθεί σκληρά το τελευταίο διάστημα από το άγος των σκουπιδιών.

Σας καλούμε άμεσα και χωρίς καθυστέρηση να ανακαλέσετε όλες τις άδειες των ανοικτών τύπου πούλμαν από την Κέρκυρα, για εξαιρετικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος και επειδή ενώ δεν εξυπηρετούν καμία ανάγκη, δεν τα αντέχει η πόλη και είναι πολύ βλαπτικά και επικίνδυνα για τον τόπο.
Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά!

Ο Πρόεδρος του ΔΣ Τσαγκάρης Νικόλαος
Ο Γραμματέας του ΔΣ  Σπυρίδων Τσιριγώτης