Πάσχα στην Κέρκυρα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις & αστυνομικοί έλεγχοι ( χάρτης - video)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για τα ειδικά μέτρα που θα ισχύσουν τη Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο στην πόλη της Κέρκυρας,

25
Απριλίου / 2019

αλλά και για τους ελέγχους στη διακίνηση ειδών παραεμπορίου και παράνομων πυροτεχνημάτων ενημέρωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, Γιώργος Κωνστάντης. Από το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής η κυλοφορία θα εκτρέπεται στις εισόδους της πόλης και τα οχήματα θα καθοδηγούνται προς καθορισμένους χώρους στάθμευσης. Οι επιβάτες θα μπορούν στη συνέχεια να μετακινηθούν προς το ιστορικό κέντρο δωρεάν, με λεωφορεία ειδικά μισθωμένα για αυτό το σκοπό. Η αστυνομία θα βρίσκεται σε ετοιμότητα, για ενδεχόμενες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, διέλευσης ασθενοφόρων ή άλλων οχημάτων.Συγκεκριμένα:
Μεγάλη Παρασκευή (26-04-2019):
 
- Διακοπή της κυκλοφορία στις 14.00 ώρα στην διασταύρωση  της Λ. Δημοκρατίας και Λεωφόρου Αλεξάνδρας  (κολώνα «Ντούγκλα»), στην κατεύθυνση που οδηγεί στο ιστορικό κέντρο (πλατεία)
- Εκτροπή  της κυκλοφορίας την ίδια ώρα, σε όλες τις κάθετες οδούς της Λ. Αλεξάνδρας που οδηγούν στο ιστορικό κέντρο της πόλης
- Εκτροπή της κυκλοφορίας στην διασταύρωση της Στ. Δεσύλλα με την Ριζοσπαστών Βουλευτών (η κυκλοφορία θα κατευθύνεται προς το ταχυδρομείο)
-  Διακόπτεται η κυκλοφορία στις 18.00 ώρα στην είσοδο του Νέου Λιμένα (στο ύψος των εκδοτηρίων εισιτηρίων) και θα ακολουθεί υποχρεωτική στάθμευση των οχημάτων στο χώρο του λιμανιού.
-  Διακόπτεται σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων μέσω της οδού  Βλάϊκου που οδηγεί μέσω της Λαϊκής Αγοράς στο ιστορικό κέντρο


Μεγάλο Σαββάτο (07-04-2019):
Αντίστοιχες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν και το Μ. Σαββάτο με έναρξη στις 07:00 το πρωί και  19:00 το βράδυ. 
 
ΧΟΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
Κατά την ανάπτυξη των έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Κερκυραίων, θα δοθεί η δυνατότητα στάθμευσης των οχημάτων και στα ακόλουθα σημεία:

- Εντός του χώρου του Νέου Λιμένα (ΟΛΚΕ)
- Στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΕΑΚ)
- Στα Γενικά Λύκεια (για τους μόνιμους κατοίκους)
- Στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως (περιοχή εμπορικού κέντρου )

 
Η μεταφορά των επισκεπτών, από τους χώρους στάθμευσης  θα γίνεται δωρεάν με λεωφορεία και συγκεκριμένα:
- από το Νέο Λιμάνι, προς τη «Σπηλιά»
- και από το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο, προς την διασταύρωση Λ. Δημοκρατίας και Αλεξάνδρας (κολώνα Ντούγκλα) .

 
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Δήμου Κέρκυρας και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας.
Επισημαίνεται ότι οι διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που αφορούν την παράνομη στάθμευση και την κίνηση αντίθετα με τις έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν  απαρέγκλιτα και τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα θα απομακρύνονται από γερανοφόρα οχήματα.