Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι επτά άξονες της Μερόπης Υδραίου για τον Τουρισμό της Κέρκυρας (video)

Μερόπη Υδραίου
02 Απριλίου 2019 / 08:35

«Αλλάζουμε το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης. Επενδύουμε στην ποιότητα, στην κρουαζιέρα, σε επισκέπτες υψηλού εισοδήματος»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στους Κερκυραίους επαγγελματίες και επιχειρηματίες του τουρισμού, η υπ. Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου παρουσίασε το πρόγραμμά της για τον τουρισμό, το βράδυ στης Δευτέρας:

«Για πρώτη φορά ο Νέος Δήμος θα χαράξει και θα αποκτήσει μια ολοκληρωμένη πρόταση στρατηγικής και δράσεων για τον τουρισμό. Ο στόχος μας είναι να βγει ο τουρισμός της Κέρκυρας από τον αυτόματο πιλότο.
Να αλλάξουμε το σημερινό μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης, να αποκτήσουμε ολοκληρωμένη στρατηγική για μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με τα μάτια στραμμένα όχι στο χθες αλλά στο αύριο.’’ τόνισε η υπ.Δήμαρχος που παράλληλα επισήμανε ότι η Κέρκυρα προσελκύει επισκέπτες που δαπανούν όλο και λιγότερα χρήματα».
Ανέφερε ότι το σημερινό  μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης παρουσιάζει σημεία κόπωσης και είναι εξαιρετικά ευάλωτο αφού χαρακτηρίζεται από εποχικότητα, μονομέρεια, μονοκαλλιέργεια και εξάρτηση από συγκεκριμένες αγορές, οι οποίες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Η κ.Υδραίου παρουσίασε ένα πρόγραμμα με συγκεκριμένες δράσεις που στηρίζεται σε 7 άξονες:

1ος άξονας  Η Κέρκυρα επενδύει στην ποιότητα, σε νέες μορφές τουρισμού, σε νέες αγορές και σε επισκέπτες υψηλού εισοδήματος.

2ος άξονας  Η Κέρκυρα κορυφαίο home port για την κρουαζιέρα στη Μεσόγειο.

3ος άξονας  Ο Νέος Δήμος αποκτά νέο φορέα τουριστικής προβολής με τη συμμετοχή όλων.
 
4ος άξονας  Συνδέουμε τον Πολιτισμό και τα ιδιαίτερα πολιτισμικά στοιχεία μας με τον Τουρισμό.

5ος άξονας  Η πόλη της Κέρκυρας γίνεται τουριστικός προορισμός τεσσάρων εποχών.

6ος άξονας  Ο Νέος Δήμος στηρίζει τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες του τουρισμού, προσελκύει νέες επενδύσεις.

7ος άξονας  Η Κέρκυρα γίνεται πόλος της τουριστικής εκπαίδευσης.
Ξεχωριστή ενότητα στις προγραμματικές δεσμεύσεις της κ.Υδραίου ήταν οι προτάσεις που κατέθεσε για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, θέτοντας ως στόχο τη μετατροπή της Κέρκυρας σε κορυφαίο home port για την κρουαζιέρα στη Μεσόγειο, την οποία χαρακτήρισε κορυφαία στρατηγική επιλογή.

Έκανε λόγο για στενή συνεργασία του Nέου Δήμου με τον ΟΛΚΕ και τη Fraport αλλά και για την ανάπτυξη ηλεκτρονικής  εφαρμογής για την παροχή  πληροφορίας στον επιβάτη αλλά και για την προβολή της Κέρκυρας.  Ουσιαστικά θα πρόκειται για έναν ηλεκτρονικό τουριστικό οδηγό στον οποίο ο επιβάτης της κρουαζιέρας θα έχει πρόσβαση σε αυτόν μέσα από το κινητό του τηλέφωνο.
Στην παρουσίαση του προγράμματος της κ.Υδραίου υπήρξε και παρέμβαση με οπτικοποιημένο μήνυμα και του Προέδρου της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας κ.Θεόδωρου Κόντε, που αναφέρθηκε στην πρόταση της κ.Υδραίου αλλά και στις προοπτικές μετατροπής της Κέρκυρας σε κορυφαίο home port.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της ομιλίας της