Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένας Κερκυραίος στην ομάδα του υπερατλαντικού εγχειρήματος Spirit of St.Louis 2!

Spirit of St.Louis
30 Μαρτίου 2019 / 09:32

Επανάληψη της θρυλικής υπερατλαντικής πτήσης Νέας Υόρκης - Παρισιού με διπλάνο.

The spirit of Saint Louis... Νο 2! Το θρυλικό μονοθέσιο που έκανε το 1927 την πτήση Νέα Υόρκη-Παρίσι είναι ξανά εδώ και ο Αιμίλιος Χατζηδάκης παρουσιάζει μέσω του Weekend Journal  ένα απίστευτο εγχείρημα!  Σχεδόν έναν αιώνα πριν, όλος ο πλανήτης μιλούσε για αυτό το γεγονός. Στις μέρες μας ο πλανήτης μιλάει ξανά για το ίδιο ακριβώς γεγονός. Την υπερατλαντική πτήση Νέας Υόρκης Παρισιού με το Spirit of Saint Louis (SoS). 

Η επανάληψη της ίδιας πτήσης θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουνίου 2019 και θα επιτρέψει σε όλους μας να ζήσουμε τον ενθουσιασμό, την πρόκληση και τον κίνδυνο μιας εκ των σημαντικότερων πτήσεων στην ιστορία της αεροπορίας με στόχο την επανάληψη του θριάμβου. Μεγάλος πρωταγωνιστής, το Spirit of Saint Louis 2, ένα οκτάμετρο αεροπλάνο, που αποτελεί πιστό αντίγραφο του πρώτου.

Το νέο αυτό εγχείρημα έχει σχεδιαστεί από μια ομάδα ανθρώπων που αποτελείται από πιλότους, επιχειρηματίες, μηχανικούς και τεχνικούς οι οποίοι μοιράζονται το ίδιο πάθος για την αεροπλοΐα και την ιστορία της. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και ένας Έλληνας εκ Κερκύρας, o Σπύρος Μπούας, όντας μηχανικός μηχανολόγος εκ του πανεπιστημίου του Rochester και δραστηριοποιούμενος στη Σίλικον Βάλλεϋ, θέλησε να συμμετάσχει στο project προσφέροντας πολύτιμες γνώσεις τόσο από την επαγγελματική του ιδιότητα όσο και την επιχειρηματική αφού, όντας πλέον επενδυτής σε υποσχόμενες εταιρείες τεχνολογίας, γνωρίζει πολύ καλά να επενδύει και να πετυχαίνει στόχους. Κάτι που απεδείχθη άλλωστε διαμέσου της εταιρείας ασύρματων τεχνολογιών, LitePoint Corporation, στην οποία ήταν συνιδρυτής και εξελίχθηκε σε ηγετική στις συσκευές δοκιμαστικών τεστ για ασύρματες τεχνολογίες όπως Smartphones, Tablets, Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές κ.ά. Όσο για τα υπόλοιπα μέλη αυτά είναι ο Scot Royer, που δραστηριοποιείται με το project από το 1991, ο Marvin Bay, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, και ο Robert Ragozzino, ένας επαγγελματίας πιλότος, κατασκευαστής αεροπλάνων και παγκόσμιος ρέκορντμαν της μοναδικής πτήσης του γύρου του κόσμου με διπλάνο, ο οποίος και θα αναλάβει την πλοήγηση του SoS2.

Πηγή: gazzetta.gr