Οι Σειρήνες του Βορρά στα Τρίκαλα στο 2ο Κύπελλο Ελλάδας του Cheerleading

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε αγωνιστικούς ρυθμούς βρίσκεται η πόλη των Τρικάλων εν όψη του 2ου Κυπέλλου Ελλάδας στο άθλημα του Cheerleading που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κλειστό

22
Μαρτίου / 2019

Γυμναστήριο της οδού Κατσιμήδου το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Μαρτίου 2019.
Περίπου 300 αθλήτριες και αθλητές του Cheerleading θα κατακλίσουν το παρκέ με στόχο τόσο την κατάκτηση του Κυπέλλου αλλά και ένα εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ζευγαριών Cheerleading το οποίο θα διεξαχθεί 28 με 30 Ιουνίου στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, την Αγία Πετρούπολη. Παράλληλα θα αναδειχθεί και η Cheerleader Of TheYear. 
Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Κυπέλλου είναι η δυσκολία και η αγωνιστική πρόκληση που έχουν να αντιμετωπίσουν οι συμμετέχοντες καθώς το Σάββατο 23/3 θα διδαχθούν τρεις χορογραφίες σε Freestyle Pom, CheerJazz και Cheer HipHop και την επόμενη (Κυριακή 24/3), θα κληθούν να διαγωνιστούν και να κριθούν σε αυτές.
Τις χορογραφίες θα διδάξουν και θα κρίνουν καταξιωμένοι προπονητές από το εξωτερικό. Από την Σλοβενία έρχονται οι MatejaGrbec και Nastja Sturmπροπονήτριες των εθνικών ομάδων της χώρας τους, που θα διδάξουν Freestyle Pom και Jazz αντίστοιχα, αλλά και ο Tim Aafjes, οποίος τον Δεκέμβριο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Ζευγαριών στην Αθήνα είχε κατακτήσει την πρώτη θέση ως προπονητής και χορογράφος, θα διδάξει CheerHip Hop.
Αξίζει να σημειωθεί το ρεκόρ συμμετοχών  φέτος το έχουν οι  «Εύαθλοι» με 81 αθλητές και αθλήτριες με τις Αμαζόνες να ακολουθούν με 71 και τις Αποσπερίδες με 34 συμμετέχοντες.
Τα σωματεία μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας που θα λάβουν μέρος στο 2ο Κύπελλο Ελλάδος:
Σύλλογος Ομαδικού Αθλητικού Χορού Βορειοδυτικής Ελλάδας Σειρήνες του Βορρά (Κέρκυρα)
Αθλητικό Πολιτισμικό Σωματείο Νέας Σμύρνης «Αποσπερίδες»
Αθλητικό Σύλλογος Τρικάλων «Εύαθλοι»
Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου Μυρτάλη
Αθλητικός Όμιλος Θήβας Αρμονία
Αθλητικός Σύλλογος Μωβ Κινήσεις Αιγίου
Γυμναστικός Σύλλογος Ο Ιλισός (Ιλίσια)
Ελληνικό Αστέρι (Θεσσαλονίκη)
ΕΛ.ΕΝ.ΟΜ.Α.Χ. Οι Αμαζόνες (Βάρη - Ηλιούπολη)
Αθλητικός Όμιλος Θεσσαλονίκης Νηρηίδες
Το 2ο Κύπελλο Ελλάδος διοργανώνεται από τον Αθλητικό Σύλλογο Τρικάλων Εύαθλοι σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του Δήμου Τρικκαίων. Υποστηρικτές της διοργάνωσης: JACOBS espresso, HERBALIFE (Ανεξάρτητοι συνεργάτες Γιάννης Γουλόπουλος), LaserSkin solutions (Mαρία Νίκου), Decor Samaras, Αφοι Γ. Παπαθανασίου, παιδικές κατασκηνώσεις Mounten Camp και την TDAΑκαδημία Χορού Τρικάλων.

Ελένη Κορωνάκη