Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για την εξαίρεση της Προέδρου Πρωτοδικών από την υπόθεση του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου

ΣΥΔΙΣΑ
19 Μαρτίου 2019 / 08:02
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εκδικάστηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων Δήμου Κέρκυρας και ΣΥΔΙΣΑ με την οποία ζητούν την εξαίρεση της Προέδρου

Πρωτοδικών από την υπόθεση του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου η οποία εκδικάζεται αύριο Τετάρτη 20 /3. Ο δικηγόρος το Δήμου, Άκης Δεσεγγρίνης, αιτιολόγησε την αίτηση του Δήμου με βάση το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πρόεδρος είχε δικάσει την προηγούμενη υπόθεση εναντίον Δημάρχου και αντιδημάρχου Καθαριότητας και είχε πάρει απόφαση καταδικαστική. Επεσήμανε επίσης ότι: "είναι ανάγκη για το νήσι το Τεμπλόνι να μείνει ανοιχτό καθως σε αντιθετη περίπτωση θα γεμίσει το νησί σκουπίδια". 
Ο Συνήγορος της πλευράς το Συλλόγου Τεμπλονίου κ. Γιάννης Ρίγγας χαρακτήρισε την αίτηση ασφαλιστικών «ηθικά και νομικά απαράδεκτη». Το Προεδρείο αποσύρθηκε για να αποφασίσει. Η απόφαση αναμένεται μέσα στην ημέρα, το αργότερο αύριο το πρωί πριν την έναρξη της δίκης της υπόθεσης το ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.



Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.