Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γεμάτη εθνικιστικά σύμβολα η αφίσα για την ελληνική παρέλαση στην Πέμπτη Λεωφόρο!

Νέα Υόρκη
15 Μαρτίου 2019 / 10:53
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Στη Νέα Υόρκη, οι εκδηλώσεις για την επέτειο της παλιγγενεσίας θα γίνουν στις 14 Απρίλίου, φέτος δε, συμμετέχει και η Φιλαρμονική Μάντζαρος της Κέρκυρας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Καλώς ήλθατε στη 4η Αυγούστου 1936 κι ακόμα παρά πίσω!
Όλο το πακέτο των συμβόλων της ελληνικής Μεγάλης Ιδέας αποτύπωσε η Ομοσπονδία των ελληνικών συλλόγων στην αφίσα της παρέλασης για την 25η Μαρτίου και στη μέση η Μάντζαρος, που προφανώς δεν έχει κάποια ευθύνη σ’ αυτό. Σύμβολα και λογότυπα προερχόμενα από την Εθνική Οργάνωση Νεολαίας της 4αυγουστιανής δικτατορίας και αναφορές στην απελευθέρωση της Βόρειας Ηπείρου, μπορεί ν’ αποδειχθούν ιδιαιτέρως δηλητηριώδη αυτή την εποχή. Οι εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο της παλιγγενεσίας είναι δυνατόν να προβάλουν μια σύγχρονη φιλειρηνική ελληνική πολιτική ή να αποπειραθούν να αναβιώσουν μεγαλοϊδεατικές συγκρούσεις παλιάς κοπής, πάντοτε επικίνδυνες στα εύφλεκτα Βαλκάνια. Το ζήτημα είναι τι η Ομοσπονδία θέλει να κάνει; Όπως και το τι θα κάνουν οι φιλοξενούμενοί της; Θ’ αποδεχθούν αυτό το πλαίσιο; Κυριακή, κοντή γιορτή.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.