Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαυροντυμένοι Λευκιμμιώτες σε διαμαρτυρία για τον κρατούμενο Μανώλη (video-photos)

ΧΥΤΥ Λευκίμμης
08 Μαρτίου 2019 / 13:18

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στις Αλυκές, όπου η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατέφθασε την Παρασκευή το μεσημέρι ομάδα κατοίκων της Λευκίμμης.

Οι κάτοικοι ζήτησαν να μπουν στην αίθουσα του συμβουλίου και να παραδώσουν ψήφισμα στον Περιφερειάρχη, διαμαρτυρόμενοι για την προφυλάκιση ενός από τους συλληφθέντες για τις δολιοφθορές στον ΧΥΤΥ Λευκίμμης. Ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος μετέφερε μέσω του Αστ. Διευθυντή Σπ. Αλαμάνου, ότι δεν επιτρέπει την είσοδο για το φόβο επεισοδίων.
Ο Θ. Γαλιατσάτος πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ανέφερε ότι «Έξω από το κτήριο, βρίσκεται ομάδα πολιτών, η οποία ζητά να μπει μέσα και να συζητήσει, έχει υπάρξει όμως το κακό προηγούμενο των επεισοδίων στη πρ. Νομαρχία Κέρκυρας, από την ίδια ομάδα πολιτών που ήθελαν, υποτίθεται να συζητήσουν. Εγώ, έχοντας υπόψη όλα όσα έχουν συμβεί και έχουν αποτυπωθεί και σε βίντεο και έχοντας την ευθύνη του κτηρίου αυτού, δεν μπορών να δεχτώ αυτές τις παρουσίες εδώ. Διότι δεν εγγυάται κανένας, ότι αν βρεθούν εδώ, δεν θα αρχίσουν να σπάνε τις καρέκλες, τα έδρανα ή οτιδήποτε. Θεωρώ ότι προστατεύουμε τη δημόσια περιουσία και εκτός αυτού αυτή είναι μια έκτακτη συνδρίαση του συμβουλίου και δεν επιτέππεται να συζητήσουμε άλλα θέματα εκτός από αυτά της ημερήσιας διάταξης» 
Οι κάτοικοι αποφασισαν να κάνουν σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μποστά στο φρουρούμενο κτήριο, με πανό και πινακίδες, ζητώντας την αποφυλάκιση του συντοπίτη τους και καταλογίζοντας αντιδημοκρατική συμπεριφορά στον Περιφερειάρχη. 

Δείτε το φωτορεπορτάζ εδώ