Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Διάλογος» Κράτσα - ΛΑΣΥ περί… προτεραιοτήτων

κρατσα
25 Φεβρουαρίου 2019 / 19:59

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Κόντρα» και με ΛΑΣΥ / ΚΚΕ, με αφορμή όσα είπε η Ρόδη Κράτσα στην παρουσίαση του συνδυασμού της.

Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση υπογραμμίζει πως, σε αντίθεση με όσα ανέφερε η κ. Κράτσα ως ζωτικά ζητήματα της Περιφέρειας (καινοτομία, επενδύσεις, νέες τεχνολογίες, ανταγωνιστικότητα τουρισμού κ.λπ.), τα βασικά προβλήματα είναι άλλα. Όπως οι τραγικές συνθήκες και η έλλειψη προσωπικού στις υποδομές – υπηρεσίες υγείας, παιδεία, πρόνοιας, πολιτισμού, αθλητισμού, τα ανύπαρκτα έργα αντισεισμικής, αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας και ασφάλειας, οι προβληματικές και πανάκριβες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, τα τσακισμένα δικαιώματα των εργαζομένων, η δυσβάσταχτη κρατική και δημοτική φορολογία κ.λπ.
«Το γεγονός ότι όλα αυτά δεν εντάσσονται στην ατζέντα της, καταδεικνύει εκκωφαντικά για ποια “ανάπτυξη” μιλάει: των εμίρηδων, των μεγάλων ενεργειακών κολοσσών, των επιχειρηματικών συμφερόντων στον τουρισμό, στα απορρίμματα στο νερό κ.ά.»
Η απάντηση της κ. Κράτσα κι εδώ ήρθε άμεσα: «Η Λαϊκή Συσπείρωση πέφτει για ακόμη μία φορά θύμα ψευδών κι ανύπαρκτων ειδήσεων που διέσπειρε ο Περιφερειάρχης εκπρόσωπος του καταρρέοντος κ. Τσίπρα και τις οποίες έχω διαψεύσει» είπε.
Τονίζοντας ότι θέματα όπως η αντιμετώπιση της ανεργίας, των τεράστιων προβλημάτων της υγείας, της παιδείας, των κοινωνικών υπηρεσιών, των υποδομών κ.ά. αποτελούν σαφέστατα πρώτη προτεραιότητα. Προσθέτοντας, ωστόσο, ότι, πλην αυτών, «οι ξένες και εγχώριες επενδύσεις στο Ιόνιο, είναι επιτακτική ανάγκη για την ανάπτυξη της οικονομίας των νησιών μας, επιφέροντας πολλαπλά οφέλη στην κοινωνία μας... Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και δεν αξίζουν σχολίων ούτε τώρα ούτε στο μέλλον.»